Meloni'den Netanyahu'ya telefon: "İsrail'in saldırıları kabul edilemez"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayan İtalya lideri Giorgia Meloni, BM Barış Gücü'ne yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi. Meloni ayrıca bölgedeki çatışmaların acilen azaltılması gerektiğini ifade etti.

Haberler Reuters 13.10.2024 - 16:20

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Lübnan'daki Birleşmiş Milltler Barış Gücü askerlerine yönelik saldırı nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu aradı.

Meloni, Netanyahu'ya saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.

İtalyan hükümetinden yapılan açıklamada, “Başbakan Meloni, UNIFIL'in İsrail silahlı kuvvetleri tarafından saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu yineledi” denildi.

İtalya, UNIFIL olarak bilinen BM misyonuna önemli bir katkıda bulunuyor.

Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde Meloni ayrıca BM Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'a ilişkin 1701 sayılı kararının “tam olarak uygulanması” çağrısında bulundu ve bölgedeki çatışmaların acilen azaltılması gerektiğini vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.