Macron, Belçika Kraliyet Protokolü'nü ihlal etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Belçika Kralı Philippe'in koluna dokunarak Kraliyet protokolünü ihlal etmesi tepkilere neden oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 18.04.2024 - 16:35

Fransa basınında çıkan haberlere göre, Belçika Kralı Philippe, dün Avrupa Birliği (AB) zirvesine katılan liderleri Kraliyet Sarayı'nda ağırladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, tokalaşma sırasında diğer eliyle Kral Philippe'in koluna dokunması ülke basınında tartışmalara yol açtı.

Bu hareketiyle Macron'un, Kraliyet protokolüne aykırı hareket ettiği belirtildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, "Macron, Kral'ın arkadaşı olduğuna mı inanıyor?" sözleriyle Fransız Cumhurbaşkanı'na tepki gösterdi.

Macron'un daha önce de İngiltere Kralı 3. Charles ile yaptığı görüşme sırasında Kral'ın koluna dokunması eleştirilere neden olmuştu.

Belçika Kraliyet Protokolü'ne göre, Kral'a dokunmak yasak. Aksi durumlar Kraliyet ailesine "saygısızlık" olarak değerlendirilebiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.