Kanada yerlileri yol kesti

Öldürülen ve kaybolan yerli kadınlar için eylem yapan Tyendinaga Mohavk kabilesi yerlileri, Toronto-Montreal tren yolunu ve 2 nolu otoyolu ulaşıma kapattı.

Haberler Anadolu Ajansı 19.03.2014 - 21:20

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Belleville kenti yakınlarında yaşayan Tyendinaga Mohavk kabilesi yerlileri, demiryolunu keserek Toronto-Montreal seferini yapan Via Rail trenini durdurdular.

Demiryolunu, Marysville yakınlarında bloke eden yerliler, ülke genelinde kaybolan ve öldürülen yerli kadınlar için soruşturma başlatılmasını istediler.

Eylem yüzünden kapanan demiryolu nedeniyle Toronto-Ottawa ve Toronto-Montreal arasındaki seferler yapılamıyor.

Via Rail, trenden aldığı yolcular ve aynı güzergahtaki diğer seferlerin yolcuları için otobüs seferleri koydu. Ottawa-Montreal seferleri ise normale döndü.

Ontario Eyalet Polisi OPP, Ottawa yakınlarındaki Smith Falls'dan geçen 2 nolu otoyolun da yerli eylemciler tarafından ulaşıma kapatıldığını duyurdu. 3 bin yolcunun etkilendiği, 20 kadar protestocunun eyleme devam ettiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.