İsrail basını yazdı: Ordu kara operasyonuna hazırlanıyor

İsrail basını, ordunun Lübnan'a yönelik kara harekatına hazırlandığını bildirdi. Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Lübnan sınırı yakınlarındaki zırhlı birliklere, "Siz de dahil tüm imkanlarımızı harekete geçireceğiz." dediği aktarıldı.

Haberler ntv.com.tr 30.09.2024 - 13:40

İsrail ordusuna ait tanklar İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırına yakın Yukarı Celile bölgesinde konuşlandırıldı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'da Hizbullah'a karşı olası bir kara operasyonuna işaret etti.

Gallant'ın Lübnan sınırı yakınlarındaki zırhlı birliklere söyledikleri, çeşitli haber kaynakları tarafından aktarıldı.

Haberlerde Gallant'ın, “Nasrallah'ın ortadan kaldırılması önemli bir adım ancak bu bir son değil. Kuzeyde yaşayanların evlerine güvenli bir şekilde dönebilmeleri için siz de dahil olmak üzere tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” ifadelerini kullandığına yer verildi.

LÜBNAN DA SAVAŞA HAZIR

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ise aci̇l ateşkes taahhüdünü yi̇neleyerek orduyu Litani Nehri'nin güneyine konuşlandırmaya hazır olduklarını belirtti.

İsrail Dişişleri Bakanı Israel Katz, bugün yaptığı açıklamada, Tel Aviv'in Lübnan'da ateşkesi kabul etmeyeceğini söyledi.

Katz, Lübnan'da ateşkes için kabul edilebilir tek yolun, Hizbullah'ı Litani Nehri'nin ötesine taşıyarak silahsızlandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.