İran'da kömür madeninde patlama: Ölü ve yaralılar var

İran'ın doğusundaki Güney Horasan kentindeki kömür madeninde metan gazı patladı. Reuters'ın bildirdiğine göre patlamada en az 51 madenci yaşamını yitirdi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Haberler Anadolu Ajansı 22.09.2024 - 08:19 Son Güncelleme : 22.09.2024 - 12:05

İran devlet televizyonuna açıklama yapan Güney Horasan eyaletinin valisi Cevad Kanaat, eyalete bağlı Tebes ilçesindeki kömür madenindeki iki blokta dün gece metan gazı patlaması meydana geldiğini belirtti.

Meydana gelen gaz patlamasında en az 51 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İranlı yetkili, madendeki bloklarda mahsur kalanlar için de uzman ekipler tarafından kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Pezeşkiyan "Bakanlarla konuştum ve takip etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.