Hindistanlı iş insanı Ratan Tata hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü iş insanı Hindistanlı Ratan Tata hayatını kaybetti. Tata, dev şirketleri satın almasıyla tanınıyordu.

Haberler Anadolu Ajansı 10.10.2024 - 16:59

Hindistan merkezli Tata Group'un eski başkanı Ratan Tata 86 yaşında hayatını kaybetti.

Tata Group'tan yapılan açıklamada, "Ölçülemez katkılarıyla sadece Tata Grubunu değil, ulusumuzun dokusunu da şekillendiren, gerçekten sıra dışı bir lider olan sayın Ratan Naval Tata'ya derin bir kayıp duygusuyla veda ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, otomobil ve çelik üreten, bilişim ve finans hizmetleri sunan Tata Grubu’nun Ratan Tata’nın yönetiminde küresel ayak izini genişlettiği belirtildi.

1937 yılında Mumbai'de doğan Tata, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle bu hafta Hindistan'ın batısındaki Mumbai kentinde bir hastaneye yatırılmıştı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaptığı açıklamada, Tata'yı katkısı yönetici odasının çok ötesine geçen “vizyoner bir iş lideri” olarak tanımladı.

Dünyanın en kalabalık ülkesinin ünlü sanayicilerinden biri olan Tata, kendi adını taşıyan şirketin küresel ayak izini genişleterek, aralarında İngiliz lüks otomobil markaları Jaguar ve Land Rover ile İngiltere-Hollanda ortak çelik şirketi Corus Group'un da bulunduğu Avrupalı şirketleri milyarlarca dolar karşılığında satın aldı. Tata Group, bugün 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

Tata, ABD'de Cornell Üniversitesi'nde mimarlık ve inşaat mühendisliği eğitimi aldı. Diğer varlıklı Hintli iş insanlarının aksine Tata, Forbes'un en zenginler listesinde yer almazken, Mumbai'de bir apartman dairesinde "sade" hayat sürüyordu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.