Hamaney'den Sinvar açıklaması: "Direniş son bulmayacak"

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail saldırısında öldürülmesinin ardından, “Direniş Sinvar'ın şehadetiyle son bulmayacaktır. Hamas yaşıyor ve yaşamaya devam edecek.” açıklamasında bulundu. Hamas lideri Yahya Sinvar, 16 Ekim tarihinde Gazze'nin güneyinde devriye gezen İsrail askerleri ile girdiği çatışma sonucunda öldürülmüştü.

Haberler 19.10.2024 - 08:32 Son Güncelleme : 19.10.2024 - 11:30

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail saldırısında öldürülmesinin ardından açıklamada bulundu.

Hamaney, Hamas'ın lideri Yahya Sinvar'ın İsrail operasyonunda ölmesine rağmen "hayatta ve iyi durumda" olduğunu söyledi.

İran lideri yaptığı açıklamada, “Sinvar'ın kaybı, İsrail'e karşı direniş cephesi için kesinlikle acı vericidir. Ancak direniş onun şehadetiyle son bulmayacaktır. Hamas yaşıyor ve yaşamaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

SİNVAR'IN ÖLÜMÜ

İsrail ordusu geçtiğimiz günlerde, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Refah'ta düzenlenen bir kara operasyonu sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

İddiaya göre 16 Ekim tarihinde Gazze'nin güneyinde devriye gezen İsrail askerleri şans eseri Sinvar ile karşılaştı. Devriye sırasında bölgede üç Hamas üyesi tespit edildi ve çatışma yaşandı.

Çatışma sırasında öldürülenlerden birinin Hamas lideri Sinvar olduğu fark edildi.

İsrail Ordu Radyosu, görsel kanıtların öldürülenlerden birinin Sinvar olduğunu gösterdiğini açıkladı. Ordu daha sonra, Sinvar'a ait olduğu belirtilen naaşın kimlik tespit sürecinin tamamlanarak teyit edildiğini duyurdu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.