Finlandiya Başbakanı Marin'den Türkiye mesajı

AB liderleri Prag'da gayrı resmi liderler zirvesi için buluştu. Zirve öncesi gazetecilere açıklama yapan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO'ya üyelik sürecine ilişkin "Türkiye'nin NATO üyeliğimizi mümkün olan en kısa sürede onaylayacağını umuyoruz" dedi.

Haberler NTV Haber 07.10.2022 - 20:55 Son Güncelleme : 07.10.2022 - 21:04

AB liderleri Prag'da gayrı resmi liderler zirvesi için bir araya geldi. Zirve öncesindeyse Finlandiya'dan Türkiye'ye mesaj geldi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin NATO üyeliğimizi mümkün olan en kısa sürede onaylayacağını umuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'nin NATO onayı süreci hakkında görüştüğünü belirten Marin, "Finlandiya'nın Türkiye için bir sorun olmadığını anlıyorum; daha önce anlaştığımız ve müzakere ettiğimiz gibi devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sanna Marin, Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya aynı zamanda katılmasının Avrupa'nın kuzeyinin güvenliği için önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.