Avrupa Birliği'nde yasadışı göçle mücadele: "Göçmen sıcak noktaları" önerisi

Avrupa Birliği üyeleri Macaristan, Slovakya ve Sırbistan'ın liderleri, yasadışı göçü konuşmak için bir araya geldi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, göçmenler için son güvenli ülkelerdeki sıcak noktaların toplu çözüm olabileceğini söyledi.

Haberler Reuters 22.10.2024 - 16:11

Vucic (solda), Fico (ortada) ve Orban ortak basın toplantısı düzenledi.
Macaristan, Slovakya ve Sırbistan liderleri bugün bir araya gelerek Avrupa'ya göç konusunda ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Slovakya Başbakanı Robert Fico, Avrupa Birliği içinde yasadışı göçle mücadelenin kesin bir öncelik olduğunu söyledi.

Fico, “Avrupa Birliği içinde orada hiçbir işi olmayan, tamamen farklı geleneklerden gelen, tamamen farklı zihinsel yapıya, Avrupa’nın şartları üzerinde olumsuz etki yaratan farklı kültürel yapıya sahip beş milyon yasadışı olduğunu fark edelim” diye konuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise göçmenler için son güvenli ülkelerdeki sıcak noktaların toplu çözüm olabileceğini belirtti.

Orban, “Yalnızca sığınma talebi zaten kabul edilmiş olan göçmenlerin Avrupa Birliği’ne girmesine izin verilmeli” dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic de Slovakya ve Macaristan’ın Belgrad'dan göçmen sıcak noktaları kurmasını istemediklerini ancak yardım teklif ettiklerini söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.