ABD süre vermişti: Gazze'nin kuzeyine yardım girişi sağlandı

İsrail yönetimi, ABD yönetiminden gelen baskı sonrası Gazze Şeridi'nin kuzeyine 50 TIR insani yardımın girişine izin verdiğini duyurdu. ABD hükümeti, İsrail'den 30 gün içinde Gazze'deki insani durumu "iyileştirmek için harekete geçmesini" istediklerini belirtmişti.

Haberler Anadolu Ajansı 16.10.2024 - 15:59

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Biriminden (COGAT) yapılan açıklamada, Ürdün'den gelen 50 TIR insani yardımın Gazze'nin kuzeyine gönderildiği belirtildi.

Gazze'nin kuzeyine geçişine izin verilen insanı yardımların içerisinde gıda, su, sağlık malzemesi ve barınma eşyalarının bulunduğu ifade edildi.

EKİM AYINDA GÖNDERİLEN İLK İNSANİ YARDIM

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, İsrail, 1 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyine insani yardımların geçişine izin vermiyordu.

Bu, İsrail'in yoğun saldırılarını sürdürdüğü ve yaklaşık 400 bin kişinin mahsur kaldığı Gazze'nin kuzeyine ekim ayında gönderilen ilk insani yardım oldu.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyine az da olsa insani yardım girişine izin vermesi, ABD yönetiminin Tel Aviv'e yaptığı baskı sonrası gelmesi dikkati çekti.

30 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, dün yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinden 30 gün içinde Gazze'deki insani durumu "iyileştirmek için harekete geçmesini" istediklerini belirtmişti.

Bunun yanı sıra, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'e, Gazze'ye ulaşan insani yardım seviyeleriyle ilgili endişelerini dile getiren bir mektup yazdığı ortaya çıkmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.