ABD: Çağrı cihazlarının patlamasıyla bir ilgimiz yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgilerinin bulunmadığını ve olayın sorumlusunun kim olduğuna ilişkin bir değerlendirme yapmayacaklarını açıkladı.

Haberler DHA 19.09.2024 - 10:39

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında Lübnan’da 32 kişinin ölümüne neden olan çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili güncel gelişmeleri değerlendirdi.

“ABD'nin bu işle bir ilgisinin olmadığını söyleyebilirim" diyen Miller,  ABD, bu olayla ilgili önceden bilgi sahibi de değildi. Şu anda olayla ilgili bilgi topluyoruz" diye ekledi.

Miller, şunları söyledi: "Açıkçası sivillerin herhangi bir operasyon için meşru hedefler olmadığına ve hiçbir ülkenin sivilleri hedef almaması gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir ülke, hiçbir örgüt sivilleri hedef almamalıdır. Terör örgütü üyesi teröristler, ülkelerin operasyon düzenleyebileceği meşru hedeflerdir ve bizim kendimizi bağladığımız ve diğer ülkelerden de operasyonlarında uymalarını beklediğimiz ilkeler bunlardır."

Hizbullah militanlarını hedef alan operasyonları desteklediklerini söyleyen Miller, "İsrail'in terörizme karşı kendini savunma ve sivillere değil ama teröristlere karşı meşru saldırılar düzenleme hakkı vardır." diye konuştu. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.