Ersun Yanal: Yoldayken at değiştirmeyi moda haline getirdik

A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Ersun Yanal, Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz hakkında yapılan eleştirilerin zamansız olduğunu söyledi. Yanal, "Burada bir teknik adamın tartışılması kadar saçma bir şey yok. Biz yoldayken at değiştirmeyi moda haline getirdik." ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal: Yoldayken at değiştirmeyi moda haline getirdik

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook

A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden , Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz hakkında yapılan eleştirilerin zamansız olduğunu söyledi.

Yanal, milli takımın Stefan Kuntz yönetiminde grup lideri olduğunu ve önemli bir süreçten geçerken Kuntz'un geleceğiyle ilgili tartışmaların yersiz olduğunu belirtti.

"MAÇLAR BİTTİKTEN SONRA DEĞERLENDİRELİM"

"Burada bir teknik adamın tartışılması kadar saçma bir şey yok. Biz yoldayken at değiştirmeyi moda haline getirdik, çok seviliyor. En büyük yanlış bu tür tartışmaları gündeme getirip kafamızı başka şeylerle meşgul etmek." sözlerini kullanan Yanal şöyle konuştu:

"Böyle yönetilmez. Bunun bir zamanı, süreci var. Henüz maçlar bitmedi, şanslıyız. Her an her şeyi değiştirebilecek matematik var. Futbolda hiç ummadığımız zamanlarda dönüş yapabilirsiniz. Selçuk'un attığı son saniye golüyle Avrupa Şampiyonası’na katıldık. O zaman hiç tartışılmadı, şimdi niye tartışılıyor? Bu tartışmayı yanlış yerler ve yanlış koldan yapıyoruz. Biter, eğer gidilmediyse masaya yatırılır, artı ve eksiler hesaplanır ve sonuç alınır. Süreci yönetmede böyle düşünülmeli. Maçlar başlarken, bir maça hazırlanırken gündem olarak bir teknik direktörü ele alıp, onu eleştirmek, oyuncu kadrosuyla zaman harcamak çok yanlış. Medya, sosyal medya kanalıyla, bunu trolleştiren tarzla yapmamız, ayağımıza sıkmak konusunda başarılı olduğumuzu gösteriyor. Sakin olalım, oynayacağımız önemli bir maç var. Maçlar bittikten sonra zamanımız var, o zaman bunu değerlendirelim. Burayı yönetenler beklentilerin karşılığını alıp almadıklarını tartışacaklardır. Bu alenen, ulu orta tartışılacak bir konu değildir. Ulu orta tartışıldığında ise zararlarını hep görürüz. Milli takım yönetmek çok zor değil, çok karmaşık değil, çok net. Yakın gelecekte bunu yapabilecek çok hoca var, çok büyük donanım gerektirir mi? Bence değil. Ama biz maalesef teknik direktör misyonunu öyle bir yere yüklüyoruz ki başa gelen Türk futbolunu da kalkındıracak ve Türk futbolunu da değiştirecek. Türk futbolunun başka, milli takımın başka hiyerarşilere ihtiyacı var. Sapla samanı birbirine karıştırmayı seviyoruz."

Ersun Yanal: Yoldayken at değiştirmeyi moda haline getirdik - 1

"5 BÜYÜK LİGİN İÇİNE GİRMEK İÇİN MÜCADELE ETMEK BİR VİZYON OLMALI"

Türk takımlarının bu sezon Avrupa'daki başarısının, ülke futbolunun gelişimi için önemine vurgu yapan deneyimli teknik adam, "Uzun zamandır Avrupa’da olan başarı açlığının bu yıl oldukça giderildiğini düşünüyorum. Takımlarımızın performansı hepimizin yüzünü güldürdü. Avrupa’da olmamız ve uzun süre kalmamız gerekiyor. Bu futbolumuzun, oyuncular tarafından talep edilmesi ve marka olarak büyümesi adına çok önemli. Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacağız, sıralamada ilk 10’un üzerine çıkmaya çalışacağız. 5 büyük ligin içine girmek için mücadele etmek bir vizyon olmalı. Umarım önümüzdeki sezonlarda bunu başarırız. Avrupa'da ilk turlarda da olsa galibiyetler temel oluşturmak adına önemli. Uzak kaldığımız başarının orada sağlamlaştırılması adına önemli. Eskisi gibi değil, gelirler de eskiye oranla yüksek. Avrupa’daki oyuncuların Türkiye’yi seçmesi adına önemli." ifadelerini kullandı.

Yanal, Türkiye'de oyuncu yetiştirme konusunda ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, "Ülkenin oyuncu ihtiyacının karşılayabileceği altyapısının sağlam olmadığı düşüncesindeyim. Maalesef her geçen gün bu biraz daha eriyor. Ülkemizde oyuncu yetiştirme ve geliştirme konusunda çok ciddi problemler var. Bu biraz da sosyolojik bir problem. Kulüplerin altyapılarından kaynaklanan problem gibi gözükse de daha iyi irdelenmeli. Bir oyuncuyu küçükken bulmak, çalıştırmak, o takımda yükselmesini sağlamak büyük bir organizasyonun parçaları. Bu organizasyonda problemler var. Türkiye’de bu konuyu detaylı şekilde gündeme getirmeliyiz. Sadece kulüplerin akademiler kurmasıyla yetinilecek bir konu değil. Avrupa’da 33-34 ülkeden daha fazla genç nüfusa sahibiz. Bu gücümüzün karşılığında organizasyonu sağlayacak takım sayısında azlık var. Bunlar sosyolojik problem olarak düşünülüp, eğitim sisteminin içinde de değerlendirilmeli." şeklinde konuştu.

"BÜTÇELER DELİNME NOKTASINA GELMİŞTİR"

Süper Lig'de takımların bu sezon yaptıkları yüksek bütçeli transferleri de değerlendiren , şu ifadeleri kullandı:

"Bence bu sene transferde doyumsuz bir sonuca doğru gidiyoruz. Özellikle Fenerbahçe, Galatasaray bu konuda ciddi bir yarış içine girdi. İnanılmaz pahalı transferler yaptılar. Bence bütçeler delinme noktasına gelmiştir, umarım hem sponsorlar hem de Avrupa’daki başarılarla bunu karşılarlar. Fenerbahçe için artık tahammül edilemeyecek bir şampiyonluk yarışı söz konusu. Galatasaray için Şampiyonalar Ligi hevesi var. Beşiktaş için geride kaldık düşüncesi. Onlar bunu tamamlamak için baya uğraşıyorlar. Biraz stresliler. Önemli bir yarışa neden olacak. Trabzonspor’un bir tık geride kaldığını düşünüyorum. Adana Demirspor istikrarlı gidiyor. Bu takımlarla diğer takımların arasının çok açık olduğunu düşünüyorum. Başakşehir ise geçen yıllardaki gibi değil. Maalesef Türkiye'deki transferler Arabistan'ın yaptığı hamleye benziyor. Bazı iyi oyuncular var ama bazı oyuncuların sözleşme süreleri ve yaşlarına baktığınızda bunu hiçbir Avrupa takımı yapmaz. 30'lu yaşların üzerinde 3-4 yıl sözleşme imzalanan oyuncuların kulüplere mali yük olacağını düşünüyorum."

Sayfa Yükleniyor...