2024 Paris Olimpiyatları tarihi: Olimpiyatlar ne zaman başlıyor?

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak 2024 Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına sayılı günler kaldı. Milli sporcularımız da atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzmede Paris'te madalya mücadelesi verecek. Peki, Olimpiyatlar ne zaman başlıyor?

2024 Paris Olimpiyatları tarihi: Olimpiyatlar ne zaman başlıyor?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na geri sayım başladı. 4 yıl ara ile yapılan dünyanın en büyük bu spor organizasyonu, pek çok sporseverin heyecanla takip edeceği bir organizasyon olma özelliğini taşıyor. İşte, 2024 Paris Olimpiyatları tarihi...

OLİMPİYATLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Paris'te düzenlenecek 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00'de yapılacak açılış töreniyle resmen başlayacak.

1916'da I. Dünya Savaşı, 1940 ve 1944'te ise II. Dünya Savaşı yüzünden gerçekleştirilemeyen oyunlar da hesaba katıldığında 33. Yaz Olimpiyatları'nın açılış töreni, Seine Nehri'nde yapılacak.

10 BİNDEN FAZLA SPORCU MADALYA İÇİN MÜCADELE EDECEK

Yaz Olimpiyatları, 1900 ve 1924'ten sonra 3. kez Fransa'da düzenlenecek. Paris 2024'te, olimpik programda sabit yer alan 28 branşa ek olarak breakdans, sportif tırmanış, kaykay ve dalga sörfü de yer alacak. 17 gün sürecek müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Madalya kazanan sporcular Paris'ten bir parçayı da yanlarında götürebilecek. Eyfel Kulesi'nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar sporcuların boyunlarına asılacak altın, gümüş ve bronz madalyanın içine yerleştirildi.

Böylelikle madalya alan sporcular, Eyfel Kulesi'nden orijinal bir parçayı göğsünde taşıyacak. Madalyaların ortasına yerleştirilen demir parçalarının her biri 18 gram ağırlığında olacak.

Sayfa Yükleniyor...