1. ADIM
Öncelikle, kaç fincan kahve pişirecekseniz o kadar fincan soğuk suyu cezveye koyun. Suyun soğuk ve kaliteli olması çok önemli. Kahve yaparken kesinlikle musluk suyu kullanmayın. Çünküs musluk suyunda bulunan klor kahvenin tadını bozar.
2. ADIM
Eğer kahveyi sade içmiyorsanız cezvenize şeker ilave etmenin zamanı. Şekerli kahve için 2 çay kaşığı ya da 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta şekerli kahve için bir çay kaşığı ya da 1 kesme şeker yeterli olacaktır.
3. ADIM
Her bir fincan için 2 dolu dolu çay kaşığı (yaklaşık 5 gram kadar) kahve koyun ve tüm malzemeleri hafifçe karıştırın.
4. ADIM
Kahvenizi düşük ateşte ısıtmaya başlayın. Çok dikkatli olun, çünkü kahve bir anda köpürüp cezvenizden taşabilir. Taşan kahve hem köpüksüz olur hem de ocağı temizlenizi gerektirir. Kahve pişerken karışıtırıp karıştırmamak tarzınıza kalmış. Her ikisi de olur.
5. ADIM
Kahve hafif köpürdükçe üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alıp fincanlara pay edin. Bu köpürtme-köpüğü fincanlara alma-tekrar köpürtme olayını 2 ya da 3 kez tekrarlayıp sonunda kahveyi fincanlara boşaltın. Unutmayın, kahveyi asla tam olarak kaynatmamalısınız. Aksi takdirde kahvenin içindeki yağ asitleri buharlaşacağı için acımsı ve lezzetsiz bir kahve elde edersiniz.
6. ADIM
Lezzetli, bol köpüklü bir Türk kahvesi yaptınız bile... Şimdi oturup ağız tadıyla kahvenizi içebilirsiniz.
7. ADIM
Güzel bir sunum için kahvenin yanında su ikram edilmesi adettendir. Bu adettir çünkü su, kahveden hemen önce içilir ki ağızda var olan diğer tadlar silinsin ve kahvenin tadı mümkün mertebe daha çok alınsın...
TÜRK KAHVESİ VE FAL BAKMA KÜLTÜRÜ