Polenta ne demek? İtalyan lezzeti Polenta nasıl yapılır?

Masterchef'te yarışmacılar arasındaki rekabet hızla devam ediyor. Gizli İtalyan lezzeti polenta yarışmacılardan istenince izleyiciler polenta tariflerini araştırmaya başladı. Peki polenta nedir, nasıl yapılır? İşte polenta tarifi...

Haberler ntv.com.tr 19.08.2020 - 11:55

Masterchef Türkiye'de dün akşam ilk takım oyunu oynandı. Çorbasından tatlısına kadar tam birer menü hazırlanması istenilen yarışmacılardan ana yemeğin yanına polenta yapılması istendi. Peki polenta nasıl yapılır?

MALZEMELER:

  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı mısır irmiği
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 75 gram tereyağı
  • 100 gram rendelenmiş eski kaşar, parmesan veya gravyer

YAPILIŞI:

Bir tencereye su, zerdeçal ve tuzu alıp kaynatın. Kaynayan suyun içine irmiği ekleyip yeniden kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca altını kısıp 25 dakika kadar karıştırarak pişirin. İçine peynir ve tereyağını da ekleyip ara ara karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Bir tepsinin tabanını fırın kağıdıyla kaplayıp polenta’yı tepsiye dökün. Katılaşması için 15 dakika kadar bekletip ardından dilimleyin. Ilık servis edin.

POLENTA NEDİR?

Polenta, kalın veya ince şekilde çekilmiş sarı veya beyaz mısır unundan yapılan bir yemek malzemesidir. Ayrıca İtalya'nın kuzeyi, İsviçre'nin Tessin kantonu, Fransa'nın Savoie bölgeleri orijinli bu malzemenin kaynatılması ile yapılan yemeğe de ismini vermiştir. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.