Çerkez tavuğu nasıl yapılır? (Çerkez tavuğu tarifi)

Masterchef'te 10 Ağustos Pazartesi akşamı yarışmacılardan çerkez tavuğu yapmaları istendi. Yarışmacıları zorlayan çerkez tavuğu izleyiciler tarafından da merak konusu oldu. İşte çerkez tavuğu tarifi...

Haberler ntv.com.tr 11.08.2020 - 12:47 Son Güncelleme : 11.08.2020 - 12:51

Çerkez tavuğu ya da Çerkes tavuğu, Çerkesler tarafından yapılan bir meze çeşidi olup unlu ve cevizli olmak üzere iki türde yapılır.

Cevizli olanı tavuk ve ceviz içi ile yapılan bir tür yemektir.

İçine ayrıca sarımsak, yağ, biber, tuz ve karabiber eklenir, unlu çerkez tavuğu ise un ve tavuk ile yapılır ve buna da şıps denir.

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ


Gerekli olan malzemeler

- 1 adet bütün tavuk

- 2 diş sarımsak

- 3 dilim bayat ekmek içi

- 1,5 su bardağı ceviz içi

- 1 su bardağı tavuk suyu

Sos için

- yağ

- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı

- Suda haşlanılan tavuk derilerinden ayrı olarak lif lif ayrılır.

- Bayat ekmek içleri 1 bardak tavuk suyu ile ıslatlır.

- Cevizler iyice ezilir ve ezikdikten sonra çıkan yağ sos için kullanmak üzere ayrılır.

- Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsaklar karıştırılır.

- Hazırlanılan bu malzemelere tavuklar da eklendikten sonra ayrılan ceviz yağı ile kırmızı biber kızdırılıp üzerinde gezdirilir.

- Son olarak 1 gün dinlendirilir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.