Bozyazı Dokuma ve Kültür Ürünleri Geliştirme Derneği (DOKUDER), çobanların uzun yürüyüşlerinde sürülerini otlatırken enerji depolamak için yediği, çoban helvası olarak da adlandırılan, coğrafi işaret belgeli Bozyazı kavutunun yurt dışında da tanınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurdu. Başvuru üzerine Bozyazı kavutu, bakanlığın girişimleriyle merkezi İtalya'da bulunan Slow Food Foundation for Biodivrsty'nin Avrupa Geleneksel Lezzetleri Listesi’ne girdi.
Keçi boynuzu, yer fıstığı, susam ve akdarı içeren, internet üzerinden de dünyanın dört bir yanına gönderilen Bozyazı kavutunun tanıtımı için de ayrıca kente stant kuruldu.
Keçi boynuzu, yer fıstığı, susam ve akdarı içeren, internet üzerinden de dünyanın dört bir yanına gönderilen Bozyazı kavutunun tanıtımı için de ayrıca kente stant kuruldu.