Üç polisin yargılandığı Gezi Parkı çıplak arama davasında karar

İstanbul'daki Gezi Parkı olayları sırasında gözaltına alınan Mimar Mücella Yapıcı ile kızı Cansu Yapıcı'nın çıplak aramaya maruz bırakıldığı gerekçesiyle açılan ve üç polisin yargılandığı davada karar çıktı. İki kadın polise 5'er ay hapis cezası verildi, bir polis ise beraat etti.

Haberler NTV Haber 17.10.2024 - 14:18

İki kadın polis çıplak arama nedeniyle 5'er ay hapis cezası aldı.

İstanbul'daki Gezi Parkı olayları sırasında gözaltına alınan Mimar Mücella Yapıcı ile kızı Cansu Yapıcı'nın çıplak aramaya maruz bırakıldığı gerekçesiyle açılan davanın duruşmasına, iki kadın polis katılmadı.

Duruşmaya başka suçtan tutuklu olan sanık polislerden Levent Mustafaoğlu, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak katıldı.

Mücella ve Cansu Yapıcı'nın avukatı, "Bu arama neden erkeklere değil de sadece gözaltındaki kadınlara uygulanmıştır? Şikayetimizde ısrarlıyız." dedi.

Sanık avukatı ise "Gezi Parkı eylemlerinde terör örgütü sloganları atılmıştır. Çıplak aranma onur kırıcı, rencide edici bir eylem değildir." diyerek beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme aramayı yapan iki kadın polisi "görevi kötüye kullanma" suçundan 5'er ay hapis cezasına çarptırdı, sanık Levent Mustafaoğlu ise beraat etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.