Üç kat daha şanslısınız!

Kısırlık tedavisinde uygulanan ''MikroIVF'' yöntemi, diğer tekniklere oranla daha az ilaç kullanımı, daha az maliyetle birlikte gebelik şansını 2-3 kat artırıyor.

Haberler 11.10.2010 - 11:10

Uzmanlar, çiftlerin MikroIVF tedavisine ulaşabilmeleri için özellikle ilk başvurularını kısırlık tedavisinde uzmanlaşmış tüp bebek merkezlerine yapması önerisinde bulunuyor.       

Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Operatör Dr. Osman Denizhan Özgün, kısırlığın  (infertilite) çiftlerin yüzde 15'ini etkileyen bir sorun olduğunu, Türkiye'de infertil çiftlerin yaklaşık yüzde 10'unun kısırlık tedavisinde uzmanlaşmış merkezlere ulaşabildiğini söyledi.       

Bu oranın, Avrupa ve Amerika'da yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirten Özgün, kısırlıkta uygulanan alternatif yöntemlerinden birinin ''MikroIVF'' tedavisi olduğunu ve yöntemin yüksek başarı oranları ve düşük maliyeti ile infertil çiftlere yeni bir kapı açtığını belirtti.        

Türkiye'de yılda yaklaşık 70-80 bin çifte aşılama tedavisi uygulandığını ve tüp bebek-mikroenjeksiyon tedavisi öncesinde genellikle ortalama üç kez hastaya aşılama yapıldığını anlatan Özgün, tedavideki başarı oranının yüzde 10 civarında olduğuna dikkati çekti.

GEBELİK BAŞARI ORANI 2-3 KATINA ÇIKIYOR
Bunun, günümüz şartlarında oldukça düşük bir gebelik oranı olduğunu ifade eden Özgün, ''Aşılama yerine uygulanabilecek yeni MikroIVF yöntemi ile gebelik başarı oranı iki - üç katına çıkarılabiliyor'' dedi.        

ÇOĞUL GEBELİK VE İLACA BAĞLI KOMPLİKASYON RİSKİ AZALIYOR
Türkiye'de binlerce çiftin kısırlık sorunu ile karşı karşıya olduğunu belirten Özgün, söz konusu çiftlerin çok az bir kısmının pahallı bir yöntem olan ''tüp bebek'' tedavisini alamadığını söyledi. Özgün, aşılama tedavilerinin de düşük maliyetli olmasına rağmen, başarı oranlarının istenen düzeyde olmadığı için bu yöntem yerine MikroIVF tedavisinin çok başarılı sonuçlar elde edilen alternatif bir tedavi olarak tercih edildiğini kaydetti.        

Yöntem ile geçtiğimiz aylarda ilk bebeğin dünyaya geldiğini ve önümüzdeki aylarda bir çok çiftin bebek sahibi olacağını belirten Özgün, şöyle devam etti:

''MikroIVF tedavisinde kullanılan ilaç sayısı çok az, üstelik döllenme işlemi tıpkı tüp bebekte olduğu gibi vücut dışında gerçekleştiriliyor. Böylece hem başarı şansı artıyor hem de maliyet düşüyor. Üstelik çoğul gebelik riski ve yüksek doz ilaç kullanımına bağlı komplikasyonların ortaya çıkma riskleri son derece azalıyor. Bu yöntemle elde edilen gebelikler doğuma kadar gayet sağlıklı gelişiyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl yürürlüğe koyduğu tek embriyo transferi uygulaması da MikroIVF ile son derece uyumlu ve başarılı sonuçlar veriyor.

ÜÇ KEZ YERİNE TEK SEFER AŞILAMA
Klasik aşılama tedavileri deneme başına yüzde 10'a kadar bir gebelik şansı veriyor. Günümüzde bir çok hekim, çiftlere tüp bebek tedavisine başlamadan önce genellikle üç kez aşılama yapıyor, ancak çiftlerin küçük bir yüzdesi bebek sahibi olabiliyor. MikroIVF tedavisinde ise çifte üç kez aşılama yerine bir kez MikroIVF uygulanması yapılıyor."

TEDAVİ ÖNCESİNDE İKİ HAFTA İLAÇ KULLANILIYOR  
İnfertilite Uzmanı Op. Dr. Özgün'ün verdiği bilgiye göre, tedavi öncesinde yaklaşık iki hafta ilaç kullanılıyor. Yumurtaların geliştirilmesinin ardından, yumurta toplama işlemine geçiliyor. Elde edilen birkaç yumurta ile babadan alınan spermlerin yan yana getirilerek doğal olarak döllenmenin sağlanması bekleniyor. Döllenen yumurtalar 2. veya 3. gün transfer ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.