Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesi başlıyor: Mersin'de karşılanacaklar

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, NTV'ye yaptığı açıklamada, Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesinin başladığını duyurdu. Türkiye'ye gelecek 2 bin 500 kişi, Beyrut limanında toplandı.

Haberler ntv.com.tr 09.10.2024 - 11:59 Son Güncelleme : 09.10.2024 - 14:06

İsrail'in Lübnan'a yönelik hem havadan hem karadan saldırıları sürereken Türkiye dahil birçok ülke vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Ulusoy, Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesinin başladığını ve 2 bin 500 kişinin Beyrut limanında toplandığını bildirdi.

İsrail'in saldırganlığının artması durumunda tahliye sayısının artabileceğini belirtti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan yola çıkacak gemi, ilk olarak Mersin'e ulaşacak.

Gemilerden insani yardımların boşaltılacağını ve daha sonra Türk vatandaşlarının bindirileceği belirten büyükelçi, yolculuğun 12 saat kadar sürmesinin beklendiğini aktardı.

Türk vatandaşları, Beyrut limanında tahliyeyi bekliyor.
GEMİLER 300 TON YARDIM GÖTÜRÜYOR

Büyükelçi Ulusoy, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada da İsrail'in son saldırılarının başkent Beyrut'u hedef aldığına işaret etti. Türk vatandaşlarının birçoğunun Beyrut'un mahallelerinde yaşaması sebebiyle tahliye taleplerinin geldiğini dile getirdi.

Türkiye'den giden gemilerin 300 ton yardımla Lübnan'a ulaşacağını belirten Beyrut büyükelçisi, şu bilgileri paylaştı:

"Hem AFAD'ın hem Kızılay'ın hem bazı derneklerimizin güçlerini birleştirerek Lübnanlı kardeşlerimize bu zor günlerinde temel ihtiyaçlarını karşılanması için gönderdikleri yatak, çadır, battaniye, gıda kolisi, mutfak eşyaları ve hijyen setleri bulunuyor."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.