Siyasette anayasa tartışması | Mehmet Uçum: İlk üç maddenin değiştirilmezlik ilkesi korunmalı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Anayasa'nın ilk dört maddesi tartışmasıyla ilgili "İlk üç maddenin ve ilk üç maddeye ilişkin değiştirilmezlik ilkesinin korunması gerekir." dedi.

Haberler NTV Haber 18.09.2024 - 15:10

Arşiv
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından yeni anayasa tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Uçum, paylaşımında "Aktüel gündeme bakılırsa aslında ilk üç maddedeki esaslar tartışma konusu değil. Türkiye toplumunun ilk üç madde konusunda genel mutabakatı olduğu görülüyor." ifadesine yer verdi.

Değiştirilmezlik ilkesinin de kurucu neslin gelecek kuşaklara nasihatı olduğunu belirten Mehmet Uçum, "Söylendiğinin aksine sonraki neslin iradesine ipotek koymak değildir, bu maddeten mümkün de olmaz." dedi.

Tartışma, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı'nın, değişmezlik ilkesinin yer aldığı "Anayasa'nın dördüncü maddesinin olmamasını istiyoruz." açıklamasıyla başlamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.