Özgür Özel'den hükümetin sağlık politikasına eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin sağlık politikalarına sert eleştiriler yöneltti. CHP lideri Özel, randevu sürelerinin uzadığı, randevuların alınamadığı, hastaların telefon başında sinir krizleri geçirdiği bir sürecin içinden geçildiğini söyledi.

Haberler İHA, NTV Haber 30.09.2024 - 12:06

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen "Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı"nda konuştu.

CHP lideri Özel, "Hastaneler milletin, hizmet etme görevi devletin, onuruyla yaşama hakkı da bu milletindir." dedi.

Özel şöyle konuştu:

"Maalesef sağlığı ticarileştirmek, sağlık hizmetlerini artık sınıfsal mesele haline getirmek için bir fırsata çevirdiler. Öyle bir yere geldik ki deyim yerindeyse gemi karaya oturdu. Randevu sürelerinin uzadığı, randevuların alınamadığı, hastaların telefon başında sinir krizleri geçirdiği, boşu boşuna kaynakların zamanın israf edildiği bir sürecin içindeyiz.

Ülke uzun zamandır ağır bir ekonomik krizin içinde. Sonuçta genele refah getirmek yerine tam aksini tercih eden iktidarla karşı karşıyayız. 'Hastaneler bu milletindir.' demeden bu sorun çözülmeyecektir. Önümüzdeki Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidarında, gerçek anlamda halkın iktidarı koyulduğunda sorunlar kökünden çözülecektir."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.