Özgür Özel'den hükümete enflasyon eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, enflasyon rakamları üzerinden hükümeti eleştirdi. Aylık enflasyonun 83 ülkenin yıllık enflasyonundan fazla olduğunu söyleyen CHP lideri Özel hedeflerini açıkladı.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı, DHA 04.10.2024 - 16:25

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği toplu açılış ve proje tanıtım töreninde konuştu.

"CHP OLARAK GELİR ADALETSİZLİĞİNE İTİRAZ EDİYORUZ"

Enflasyon rakamları üzerinden hükümeti eleştiren Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak gelir adaletsizliğine itiraz ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu zengin ülkenin daha büyümesini, daha çok kazanmasını, daha çok üretmesini, artanı ve mevcut olanı adil paylaşmasını öneriyoruz." dedi.

"TÜRKİYE ÇOCUK YOKSULLUĞUNDA AVRUPA'DA İLK SIRADA"

Türkiye'de her üç çocuktan birinin yoksulluk çektiğini ve hükümetin çocuk yoksulluğunu azaltma konusunda başarısız olduğunu söyleyen Özgür Özel, "Çocuk yoksulluğunda Türkiye Avrupa'nın çocuk yoksulu en çok olan ülkesi ve aramızda Avrupa Birliği ülkeleriyle onlarca kat fark var." diye konuştu.

"MEHMET ŞİMŞEK ŞAKA MI YAPIYOR?"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamalarına da değinen Özel şöyle devam etti:

"Mehmet Şimşek biraz şaka mı yapıyor, gerçek mi yapıyor bilinmeyen videolarla enflasyonla ilgilenmiyor. 'Düşecek' dedikleri enflasyon yüzde 49. Dünyada yüzde 3'ün altında yıllık enflasyonu olan 83 ülke var. Türkiye'de aylık enflasyon yüzde 3. Alım gücünü artırma meselesinde daha önce de konuştum, önemli hedefimiz var. Tutması için 10 yıl iktidarda olmamız lazım. Hedefin çıpası, Avrupa Birliği'ne tam üyelik. Şöyle düşünün, bugün aldığınız maaş aynı kalmış ama satın alma gücü 10 kat artmış ya da etiketler sabit kalmış, maaş 10 kat artmış. "

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.