Özgür Özel: Makama saygısızlık yapmadan karşıladık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na girişi sırasında saygısızlık yapmadan karşıladıklarını belirtti. CHP lideri, "Konuşması, bir parti genel başkanı konuşması sınırları içerisindeydi. Bizleri rahatsız edecek ya da cevap vermemizi gerektirecek söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı." dedi.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 01.10.2024 - 17:43

TBMM'de yeni yasama yılı başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Meclis açıldı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan eşliğinde Genel Kurul salonuna giren Erdoğan'ı, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grubu milletvekilleri, ayağa kalkarak karşıladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Genel Kurul salonunda hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulundaki konuşmasının ardından, salondan alkışlarla uğurlandı.
Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, toplantı öncesi sohbet etti.

"SAYGISIZLIK YAPMADAN KARŞILADIK"

Tören çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Erdoğan'ın Genel Kurul'a girişi sırasında CHP grubunun ayağa kalkmasına ilişkin soruya makamda saygıda bir eksik bırakmayacaklarını söylediğini hatırlatıp "Cumhurbaşkanının yeminine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı, ona uygun bir konuşma yapacağını da umarak ayağa kalktık. Konuşması, bir parti genel başkanı konuşması sınırları içerisindeydi. Bizleri rahatsız edecek ya da cevap vermemizi gerektirecek söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı." dedi.

"Biz, Cumhurbaşkanını, devletin başını, Anayasa'ya göre Meclis'i açmakla görevli olan kişiyi, 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık." ifadelerini kullanan Özel, "Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.

"BİR SORUN GÖRMÜYORUM"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Kurul'a girişi esnasında bazı CHP'li milletvekillerinin ayağa kalkmadığının hatırlatılması üzerine ise partisinin demokratik bir parti olduğuna değinip "Geçmişte de çok kez benzer kararlarda, 'Kararlara uymak istemeyenler dışarıda kalabilir' dedik. Biz bunu bu şekilde söyledik. 'Herkes girecek, ayağa kalkacak' diye bir zorlamamız olmadı." dedi.

"Herhalde 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih etmişler veya içeride de birkaç arkadaşımız kalkmamış." değerlendirmesinde bulunan Özel, "Bu partinin bir grup kararı olmadığı için, sadece 'biz böyle davranacağız' diye gruba bildirilmişti. İstemeyenlerin de dışarıda kalabilecekleri, grup başkanvekilleri tarafından bildirilmişti. Bir sorun görmüyorum." açıklamasını yaptı.

"NORMALLEŞME ADIMLARININ FAYDASI VAR'

Özel, CHP'nin bundan sonraki süreçte de makamlara saygı göstermeye devam edeceğini söyledi.

"Bir kelime eksik söylemek, bir adım geri atmak, bir santim eğilmek CHP'nin muhalefetinde yoktur. Hakaret etmeden en sert eleştirilerde bulunuruz." diye konuşan CHP lideri, partisinin ülkenin gelecekteki iktidar partisi olduğunu belirtti.

Bahçeli'nin DEM Partisi'nin Eş Genel Başkanları ile el sıkıştığını sohbet ettiğini de dile getiren Özel, "Normalleşme herkese lazım, Türkiye'ye çok lazım. Normalleşme demek, tek adam iktidarının faşizan yönetime dönüşmesine karşı, herkesin demokratik sınırlar içerisinde pozisyonunu savunmasıdır. Aksi takdirde ülkeyi felakete götürür. CHP'nin risk alarak attığı adımların, Türkiye siyasetinde ne sonuçlar doğurduğunu görüyorsunuz. Normalleşme adımlarının ne partime ne de ülkeme zararı var, ikisine de faydası var." dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.