Ogün Samast, yine hakim karşısında: Savcılıktan zaman aşımı talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan hapis cezasıyla yargılandığı davada duruşmaya katılmak üzere bu sabah Trabzon Adliyesi'ne geldi. Savcılık, davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşmesini talep etti.

Haberler İHA, DHA 12.06.2024 - 12:03

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili olan ve geçen yıl 15 Kasım’da tahliye edilen Ogün Samast’ın 11 sanıklı FETÖ terör örgütü davası çerçevesinde yargılanmasına devam ediliyor.

Samast, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmak için Trabzon Adliyesi’ne geldi.

Samast, son olarak 29 Mayıs’taki duruşmaya SEGBİS sistemiyle katılmıştı.

Savcılık, Samast'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşmesini talep etti.

Tespih sallaması dikkat çekti.
16 Ekim'e ertelenen duruşmada savunma yaptıktan sonra çıkan Samast, kendisini bekleyen otomobile binerek adliyeden ayrıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.