Nepal'de sel ve heyelan: 10 ölü, 7 kayıp

Nepal'de etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda en az 10 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi kayboldu.

Haberler İHA 28.09.2024 - 13:51 Son Güncelleme : 28.09.2024 - 13:53

Güney Asya ülkesi Nepal'de son 24 saattir aralıksız yağan yağmur, sel ve heyelanları beraberinde getirdi. Su seviyelerinin arttığı nehirler taştı, başkent Katmandu dahil farklı bölgelerde yollar ve köprüler sular altında kaldı. Yetkililer, en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin kaybolduğunu açıkladı. Polis Sözcüsü Dan Bahadur Karki, heyelanların 28 noktada karayollarını kapattığını, temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Katmandu Havaalanı Sözcüsü Rinji Sherpa ise birçok iç hat uçuşunun aksadığını aktardı.

Yoğun yağışların pazar sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.