MKE fabrikasında patlama: Ölen 5 işçiden 3'ü eğitim sürecindeydi

MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamaya ilişkin Petrol-İş Sendikası bir açıklama yaptı. Açıklamada hayatını kaybeden 5 işçiden 3'nün kısa süre önce işe başlayan ve eğitim sürecindeki çalışanlar olduğu belirtildi.

Haberler NTV 13.06.2023 - 11:45

Geçtiğimiz Cumartesi günü Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Ankara Elmadağ'daki fabrikasında gerçekleşen patlamayla ilgili idari ve adli soruşturma devam ediyor.

Petrol-İş sendikasının açıklamasında yapılan kamera kayıtlarına göre, patlamanın dinamit atölyesinde mesainin ilk saatlerinde gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada dinamit üretimi için Nitrogliserin ve diğer kimyasal maddelerin uzaktan kumanda ile karıştırıldığı ve üretim sürecinde atölye binası içerisinde çalışan bulunmadığı vurgulandı.

Sendika açıklamasında "Bu tür bir patlamanın kendi kendine gerçekleşemeyeceği açıktır. Burada da bina içerisinde patlayıcı ortam oluşmasına müsaade eden bazı aksaklıklar olduğu barizdir." ifadesine yer verildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.