Metin Uca kimdir? Uca'nın hayatına dair ayrıntılar

Gündemdeki haberler nedeniyle Metin Uca'nın hayatına dair bilgiler yeniden merak konusu oldu. Geniş toplumsal kesimlerin sevdiği programlara sunucu, yapımcı olarak imza atan Uca, 1999 yılından bu yana televizyon sektörünün içerisinde olan bir isim.

Haberler 02.02.2023 - 14:09

Metin Uca 1961 yılında Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin büyük çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük bir bürokrat ailesinin çocuğu olarak ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul’da geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan  Metin Uca, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği, tiyatro ve gazetecilik eğitimi aldı.

1999 YILINDAN BERİ TV SEKTÖRÜNDE

Van Erciş’te askerliğini tankçı asteğmen olarak yapan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirlik hayatına başladı. Çok sayıda gazetecilik ve televizyonculuk ödülünün sahibidir. 1999 – 2000 yıllarında televizyoncu olarak çalışmaya başladı.1999 yılından itibaren sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile İstanbul’da çalışmaya başladı. Geniş toplumsal kesimlerin sevdiği programlara sunucu, yapımcı olarak imza attı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.