Marmaris’te mahsur kalan Rus turistler 4 saat sonra kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3 Rus turist, yürüyüş yaptıkları sırada ormanda kayboldu. Sarp kayalıklarda mahsur kalan turistler, ekiplerin 4 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Haberler DHA 03.07.2024 - 11:36

Marmaris’te ormanda mahsur kalan Rus turistler, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Rusya’dan Marmaris’e tatile gelen Egor Starchenko, Nikita Susakin ve Konstatin Golosnov, dün saat 16.00 sıralarında yürüyüşe çıktıktan sonra İçmeler Mahallesi’ndeki ormanda yollarını kaybetti.

Uzun süre dönüş yolunu arayan turistler, yolu bulamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım çağrısında bulundu.

İhbar üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), Arama Kurtarma (AKUT) ve sağlık ekipleri sevk edildi.

SARP KAYAKLIKLARDA MAHSUR KALDILAR

Sarp kayalıklarda mahsur kaldıkları tespit edilen Egor Starchenko, Nikita Susakin ve Konstatin Golosnov’un kurtarılması için kara yolu ulaşımı bulunmadığı için ekipler, sarp kayalıklara yaya olarak tırmandı.

4 saatlik tırmanma sonrası mahsur kalan 3 turiste ulaşıldı.

UMKE görevlileri, mahsur kalan turistlerin sağlık kontrolünü yaptı.

Turistlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulmadığı belirlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız