Terra Madre ve Salone del Gusto, 25–29 Ekim 2012 tarihleri arasında İtalya’nın Torino kentinde gerçekleşecek. Dünyanın tüm kıtalarının olağanüstü gıda çeşitliliğini barındıracak bu uluslararası toplantı, aynı zamanda iyi, temiz ve adil üretim prensiplerini takip eden küçük ölçekli çiftçileri ve gıda zanaatkârlarını da bir araya getirecek.
Bu yılki Terra Madre ve Salone del Gusto, 50’den fazla gıda topluluğunun ve Presidia’nın yer alacağı Balkanlar’a özel 180 metrekarelik bir sergi alanına ev sahipliği yapacak. Sergi alanında, bölgenin gıda biyoçeşitliliğini sergileyecek şekilde, dağ peynirleri, reçeller ve kurutulmuş ürünler, yabani otlar, alkollü içkiler ve şaraplar olmak üzere 4 ayrı bölüm yer alacak.
Etkinlikte Türkiye’yi 10 delege temsil edecek. Türkiye’de sağlam bir yapılanmaya sahip olan Slow Food ve Terra Madre Ağı, 600’den fazla Slow Food üyesi, 1 Yeryüzü Pazarları Projesi, 28 Terra Madre gıda topluluğu ve 3 adet gıda ve tat eğitimi programından oluşuyor.
Günümüzde, iyi gıdadan alınan hazzı, çevreye ve insanlara olan duyarlılıkla birleştirip yeni bir yemek kültürünün öncülüğünü yapan Türkiye’deki Slow Food yapılanması; gıda hakkı kampanyaları, okullardaki tat ve gıda eğitimleri konularındaki tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.
Terra Madre Balkanlar 2012’de ayrıca Fikir Sahibi Damaklar Slow Food konviviumu Türkiye'deki projeler arasında öne çıkan “İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın!” kampanyasını tanıtacak. Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’ndaki sürdürülemez balıkçılık uygulamalarının sonucunda artık yerel balık pazarlarında izine zor rastlanan Lüfer üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan bu kampanya, İstanbul'un en popüler simgelerinden biri olan Lüfer’e odaklanıyor. Üç yıllık bir mücadelenin sonunda Lüfer avlanma alt limitinin daha sürdürülebilir bir uzunluğa yükseltilmesini sağlayan bu kampanya; Balkanlarda daha sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturmak için çalışan birçok insana ilham verecek bir başarı hikayesi.
Bu yılki Terra Madre ve Salone del Gusto, 50’den fazla gıda topluluğunun ve Presidia’nın yer alacağı Balkanlar’a özel 180 metrekarelik bir sergi alanına ev sahipliği yapacak. Sergi alanında, bölgenin gıda biyoçeşitliliğini sergileyecek şekilde, dağ peynirleri, reçeller ve kurutulmuş ürünler, yabani otlar, alkollü içkiler ve şaraplar olmak üzere 4 ayrı bölüm yer alacak.
Etkinlikte Türkiye’yi 10 delege temsil edecek. Türkiye’de sağlam bir yapılanmaya sahip olan Slow Food ve Terra Madre Ağı, 600’den fazla Slow Food üyesi, 1 Yeryüzü Pazarları Projesi, 28 Terra Madre gıda topluluğu ve 3 adet gıda ve tat eğitimi programından oluşuyor.
Günümüzde, iyi gıdadan alınan hazzı, çevreye ve insanlara olan duyarlılıkla birleştirip yeni bir yemek kültürünün öncülüğünü yapan Türkiye’deki Slow Food yapılanması; gıda hakkı kampanyaları, okullardaki tat ve gıda eğitimleri konularındaki tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.
Terra Madre Balkanlar 2012’de ayrıca Fikir Sahibi Damaklar Slow Food konviviumu Türkiye'deki projeler arasında öne çıkan “İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın!” kampanyasını tanıtacak. Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’ndaki sürdürülemez balıkçılık uygulamalarının sonucunda artık yerel balık pazarlarında izine zor rastlanan Lüfer üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan bu kampanya, İstanbul'un en popüler simgelerinden biri olan Lüfer’e odaklanıyor. Üç yıllık bir mücadelenin sonunda Lüfer avlanma alt limitinin daha sürdürülebilir bir uzunluğa yükseltilmesini sağlayan bu kampanya; Balkanlarda daha sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturmak için çalışan birçok insana ilham verecek bir başarı hikayesi.