Köylüler ormanlardan binbir zorlukla topluyor! Kilosu 200 lira, kapış kapış satılıyor

Farklı şehirlerden birçok insan, lezzeti ve aromasıyla yoğun talep gören Düzce kuzu kestanesini alabilmek için akşam saatlerinde açılan kestane pazarına akın ediyor.

Haberler İHA 10.10.2024 - 12:57 Son Güncelleme : 10.10.2024 - 13:00

Şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi'nde kurulan pazar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar kuzu kestane almak isteyenleri bir araya getiriyor. Sadece 2 gün kurulan kestane pazarı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden kestaneseverleri ağırlıyor.

Köylüler tarafından ormanlardan bin bir zorlukla toplanan kuzu kestanesinin kilosu 200-250 liradan satışa sunuluyor.
''BU KESTANE İÇİN TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN GELİYORLAR''

Uzun yıllardır kestane satışı yapan Erhan Akdeniz, "Kestane sezonu açıldı. Meşhur Düzce kuzu kestanesi küçük ama lezzetli olur. Batı Karadeniz bölgesine has bir kestanedir. Kabuğu yapışmaz, damarı olmaz. Bu kestaneyi almak için Türkiye'nin her yerinden geliyorlar. Ankara'dan, İstanbul'dan yani her yerden insanlar geliyor. Düzce kuzu kestanesinin en büyük özelliği hazmı kolaylaştırır. Bu kestane ormanlarda yetişiyor. Bunu bizler ekip biçmiyoruz. Ormanlarda birebir kendisi doğal olarak yetişir, ilaç, hormon olmaz. Fındık gibi bakımını da yapmayız" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.