'Kanser hastalarına sahte ilaç kullanıldı' iddiasına yanıt

Kanser hastalarında kullanılan ithal bir ilacın sahte olduğuna ilişkin iddiaların ardından, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bir açıklama yaptı. Açıklamada, ilacın sahte olduğu belirlenir belirlenmez savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Haberler 09.01.2023 - 15:35

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2018 yılında 'Yurt Dışından İlaç Temini ve Kullanımı Kılavuzu'nda yapılan değişiklikle 'sahte kanser ilacı' getirildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, sahte kanser ilacıyla ilgili 2019 yılında önce inceleme devamında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma sonucunda ilacın sahte olduğunun belirlendiği paylaşılan açıklamada, "İlacın sahte olduğu belirlenir belinmez ilgili tüm bilgi ve belgeler sunulara savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yurt dışından getirilmek istenen bir ilaca yönelik yapıldığı öne sürülen kılavuz değişikliği iddialarına da yanıt verildi. Değişikliğin listeye bir ilacı eklemek için değil, ilaca erişimi artırmak için yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca, "Yeni düzenleme, kalite kurallarını sıkılaştırarak güvenliği ve etkililiği ispat edilmiş ilaçları listeye almak için yapılmıştır" denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.