"Buğdaylar çürüyor" iddiasına TMO'dan yanıt

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez'in Balıkesir'de toprak altında muhafaza edilen buğdayların çürütüldüğü iddiasına Toprak Mahsülleri Ofisi'nden (TMO) yanıt geldi. Açıklamada bunun yıllardır kullanılan bir stoklama yöntemi olduğu ve ürünlerin sağlıklı bir şekilde saklandığı belirtildi.

Haberler ntv.com.tr 20.09.2024 - 16:49

Turhan Çömez
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından toğrağa gömülen buğday çuvalllarını göstererek ithal buğdayın silolara koyulduğunu, yerli üretimlerin bu şekilde saklandığını öne sürdü.

Çömez'in iddiasını Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) asılsız ve maksatlı olduğunu dile getirdi.

TMO'nun kurulduğu günden beri bu yöntemin kullanıldığının belirtildiği açıklamada, ürünlerin herhangi bir kayba uğramaması için 15 günde bir kontrolünün yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada söz konusu alandaki ürünlerin de 30 Ağustos itibarıyla tasfiye edildiği belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.