BM Genel Kurulu'ndan TUSAŞ saldırısına kınama

BM Güvenlik Konseyi, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını en şiddetli şekilde kınayarak, saldırının sorumluları, finansörleri ve destekçilerinin hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Haberler ntv.com.tr 24.10.2024 - 18:51 Son Güncelleme : 24.10.2024 - 19:04

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını sert bir şekilde kınadı ve saldırının sorumluları, finansörleri ve destekçilerinin hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

BMGK, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Konsey üyeleri, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına, Türk halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti, yaralılara acil şifalar diledi.

Açıklamada, terörizmin her türünün uluslararası barış ve güvenlik için en büyük tehditlerden biri olduğu ifade edildi. TUSAŞ’a yapılan saldırının en sert şekilde kınandığı belirtilirken, sorumluların, finansörlerin ve destekçilerin adalet önüne çıkarılması gerektiği vurgulandı.

BMGK, tüm üye ülkeleri, uluslararası hukuk ve BMGK kararlarına uygun olarak Türk hükümetiyle etkin işbirliği yapmaya çağırdı. Terör faaliyetlerinin hiçbir meşruiyeti bulunmadığına dikkat çekilerek, bu tür eylemlerin nerede, kim tarafından ve ne amaçla yapıldığının önemli olmadığı belirtildi.

Son olarak, tüm ülkelerin BM Şartı, uluslararası hukuk ve insan hakları kuralları çerçevesinde terörle mücadele etmesi gerektiği vurgulandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.