Bankacıdan 1,5 milyon liralık "uyuyan hesap" vurgunu

Eskişehir'de "uyuyan hesap" olarak adlandırılan yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan 20 müşterinin hesaplarından yaklaşık 1,5 milyon lirayı zimmetine geçiren banka çalışanı tutuklandı.

Haberler İHA, Anadolu Ajansı, DHA 24.09.2024 - 17:51

Eskişehir'de zimmetine yaklaşık 1,5 milyon lira geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan banka çalışanı tutuklandı.

Kentteki bir bankanın müşterisi, kendisinden habersiz hesabından işlem yapıldığını fark ederek durumu bankaya bildirdi.

Banka yetkilileri, müşterinin talebi üzerine yaptığı incelemelerde, banka çalışanı Onur Uysal'ın, "uyuyan hesap" olarak adlandırılan yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan 20 müşterinin hesaplarından yaklaşık 1,5 milyon lirayı kendi hesabına geçirdiğini belirledi.

İhbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, banka çalışanı Onur Uysal gözaltına alındı.

Şüphelinin ifadesinde, borçlarına karşılık zimmetine para geçirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Onur Uysal, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından "zimmet" suçlamasıyla tutuklandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.