Sosyal medyada şantaj operasyonu | Bakan Yerlikaya: İki çocuk muhafaza altına alındı

Sosyal medyada çocuklara şantaj yapıldığı iddiaları üzerine operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan "C31K" isimli grubunun yöneticileri olduğu belirlenen E.K. ve A.T adlı iki çocuğun muhafaza altına alındığını açıkladı. Bu grupta, çocuklara şantaj yapıldığı, ayrıca istismar görüntülerinin paylaşıldığı iddiaları var.

Haberler 08.10.2024 - 19:09 Son Güncelleme : 08.10.2024 - 20:39

İİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları Telegram ve Discord üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan kişilere yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Telegram ve Discord platformlarında aktif olarak yer alan "C31K" isimli grubun yöneticileri olduğu belirlenen E.K. ve A.T. adlı çocukların ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Bu grupta, çocuklara santaj yapıldığı, ayrıca istismar görüntülerinin paylaşıldığı iddiaları var.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde: 

"Ankara Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan C31K isimli grup yöneticilerinden 'Hz. Ebu Cehil' olarak adı geçen şahsın E.K. adlı çocuk olduğu belirlenmiş ve Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce muhafaza altına alınmıştır.

'Arda Bateman' olarak adı geçen şahsın ise A.T adlı çocuk olduğu belirlenmiş İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce muhafaza altına alınmıştır.

İfadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır.

Sosyal medyada, başta göz aydınlığımız yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara acımayacağız.

Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan zorbalarla, kadına şiddet eğiliminde olup kin ve nefret yayanlarla görülecek hesabımız var! Siber dünyanın hangi deliğine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi tek tek bulup adalete teslim edecektir.

Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; kadına şiddet ve cinsel istismar gibi suçlara eğilimli olan suç odaklarıyla mücadelemiz her alanda devam edecektir.

Bizim zehir tacirleri ve sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yoktur!

İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personelimizle huzur ve güveni sağlamak için varız. Bundan geri adım atmayız!"

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.