Bakan Soylu: 1200 mahalle yabancılara kapatılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla mahallelerde ikamet edebilecek yabancı oranının yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürüleceğini, 1200 mahallenin ikamete kapatılacağını açıkladı. Soylu, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nda da Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacağını söyledi.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı, DHA 11.06.2022 - 12:51

Sığınmacı sorununa karşı yeni önlemler alınıyor.

Buna göre, Şam bölgesinden geldiği tespit edilenler geri gönderilecek, mahallelerde yabancı ikamet oranı düşürülecek, sığınmacıların bayramda Suriye'ye gidip gelmesine de izin verilmeyecek.

Yeni tedbirleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.

Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz ülkemizde yabancıların belirli bölgelerde yoğunlaşmasının önlenmesi amacıyla yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'ini geçtiği 54 ildeki toplam 781 mahalleyi tüm yabancılara kapatmıştık. Hem geçici korumaya hem ikamete kapatmıştık. 'Daha fazla burada bir yabancı yoğunlaşması olmasın' diye. 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla yüzde 25 olan oranın yüzde 20 olarak uygulanması kararını verdik. Böylelikle 781 mahalle 1200 mahalleye çıkmış oldu ve 1200 mahalle hem geçici koruma statüsüne hem ikamet iznine kapatılmış oldu. Böylece buralarda artık bir ikamet izni verilmemiş olacak yani yüzde 20'ye düşürmüş olduk, o mahalledeki yabancı sayısı oranını."

''GELENLERİ KAMPLARIMIZA ALACAĞIZ''

Yeni gelenleri tespit için yeniden kampların devreye sokulacağını aktaran Bakan Soylu, "Türkiye'de 3 milyon 674 bin kayıtlı Suriyeli var, 122 bini pasif. Yani biz 2,5 yıl önce bunların Türkiye'de olmadığını tespit ettik. Biz kendimize süre verdik. Peyderpey bunları da sayıdan düşeceklerdir. Özellikle son zamanlarda Şam'dan çok Suriyeli geliyor. Gelenleri Hatay'daki kamplarımızdan birine alacağız. Burada belli bir süreç içerisinde barındıracağız. Nereden geldiğini tespit ettikten sonra geri göndermiş olacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, bir soru üzerine Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nda da Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacağını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.