"Askeri gereklilik ne ise onu yaptık"

Musul’daki Türk askerlerinin bir bölümünün çekilmesini değerlendiren Başbakan Davutoğlu, “Askeri gereklilik ne ise onu yaptık” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 14.12.2015 - 13:56 Son Güncelleme : 14.12.2015 - 17:20

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Davutoğlu, Musul’un Başika bölgesindeki bir grup Türk askerinin geri çekilmesini değerlendirdi.

Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"İstihbarat birimlerimizden gelen Musul'a yakın Başika Kampı'na dönük olarak terör saldırılarıyla ilgili ani seri bir tedbir alma zarureti ortaya çıktı. Bu çıkınca eğitimci subayları korumak üzere, bu sefer onları koruyacak nitelikte bir askeri güç kaydırması oldu. Eğitimci askerlerimiz muharip olarak orada bulunmuyor.

Biz her zaman askeri gereklilikler neyse onu yaptık. Askeri tehdit varsa onun için güç kaydırdık. Askeri tehdidin, güvenlik tehdidinin durumuna göre de Başbakanlıkça yaptığımız açıklamada vurguladığımız 'yeniden tanzim' için gerekli adımları da attık. Yeniden tanzimden kasıt şudur. Bir tehdit söz konusu olduğunda takviye yapılır. Tehdidin dozu düştüğünde takviye başka yere kaydırılır ama nihai kertede oradaki faaliyet devam eder.

Genelkurmay Başkanlığı ve ilgili güvenlik birimlerimizin yaptığı değerlendirmelerle, şu anda var olan güvenlik mevcudiyetimizle bu ihtiyacın karşılanacağı kanaati hasıl olduğundan ona göre bir kaydırma oldu. Türk askeri orada DEAŞ ile mücadele noktasında eğitimine devam ediyor.

Askerler nereye çekildi, ne oldu bunlar belli bir askeri mahremiyet içinde yürüyen faaliyetler. Yoksa askerimizin güvenliği tehdit altına girer. Gerektiğinde bu anlamda atılması gereken adımlar atılır. Genelkurmay Başkanımızın dinamik güvenlik şartları itibariyle alabileceği her karar için gerekli talimatlandırmalar yapılmıştır.

Bazen tahkim, bazen yeninden tanzim. Her halükarda oradaki eğitim faaliyetimiz Irak halkına, Irak hükümetine destektir. O faaliyet sürer ama oradaki koruyucu güçlerimizin mevcudiyeti de alandaki dinamik duruma göre yeniden tanzim edilir."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.