Ara Güler mezarı başında anıldı

Fotoğraf sanatının efsane ismi ve usta foto muhabiri Ara Güler, ölümünün 6. yılında Şişli Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 17.10.2024 - 18:48

Anma törenine Güler'in asistanı Fatih Aslan, manevi kızı İpek Aslan, yakın arkadaşı Dayk Miricanyan, Prof. Ozan Bilgiseren ve diğer yakın dostları katıldı. Tören sırasında ilahiler söylenip, Güler hayrına acı badem kurabiyesi ikram edildi.

Aynı zamanda, Ara Güler'in anısını yaşatmak için bu akşam Atlas Sineması'nda "Ara Güler Belgeseli" gösterimi ve Okan Bayülgen ile Coşkun Aral'ın katılacağı bir söyleşi düzenlenecek.

Dünya çapında "İstanbul'un Gözü" olarak tanınan Ara Güler, fotoğraflarıyla Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmuş bir sanatçı olarak hatırlanıyor.

Ara Güler'in mirası, Doğuş Grubu tarafından kurulan Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi'nde korunurken, adına açılan Ara Güler Müzesi de sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Güler'in çalışmaları ve süreli sergiler, Bomonti'deki müzede ücretsiz olarak sergileniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.