Adana depremi sonrası Naci Görür'den uyarı

Adana'da 5 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür uyarıda bulundu. Görür, "Doğu Anadolu Fay Hattı'na 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, 'Depremler olabilir' demiştik. Deprem dirençli Adana’yı kurun" dedi.

Haberler 27.10.2024 - 23:26 Son Güncelleme : 28.10.2024 - 01:13

Adana'da saat 20.07’de merkez üssü Kozan ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya platformu X'den açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depremlerinde Doğu Anadolu Fay Hattı'na stres yüklendiğini belirten Görür, "Deprem dirençli Adayı'yı kurun" uyarısında bulundu.

Görür'ün açıklamasında şunları kaydetti:

"Minnetli-Kozan/Adana’da 5,0 deprem oldu. Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda. Bu zon 6 Şubat'ta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkide, yani DAF’ın Adana Havzası’ndaki devamı. DAF 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, 'Depremler olabilir' demiştik. Deprem dirençli Adayı'yı kurun!"

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.