2023 Fındık fiyatları açıklandı mı? Fındık fiyatlarında son durum

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarının bu yıl ne kadar olacağı merak ediliyor. Fındık üreticileri, artan üretici maliyetleri, dünyada kuruyemişe yönelik artan ilgi ve piyasaların Türkiye eksenli oluşması beklentisiyle taban fiyatın en az 80 lira olması beklentisi içerisinde. Peki, 2023 fındık fiyatları açıklandı mı? İşte fındık fiyatlarında son durum...

Haberler ntv.com.tr 06.08.2023 - 16:46

Ağustos ayıyla birlikte fındık fiyatlarına yönelik araştırmalar da hız kazandı. Fiyat belirlendikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile fındık fiyatları netleştirilip açıklanacak.

FİYATLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alımı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenen güncel fiyatın ağustos ayı içerisinde duyurulması bekleniyor. 

TMO 2022 yılında fındık kalitesine göre kilogram başına 54 lira ile 46 lira arasında değişen fiyatlarda ödeme yapmıştı.

Dünyadaki fındığın yaklaşık yüzde 70'i Türkiye’de üretiliyor.

Türkiye, dünya fındık ihracatının yüzde 60’ını tek başına gerçekleştiriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız