3 Türk mühendisin kurduğu Inventia şirketi çatısı altında 4 yılık bir Ar-ge çalışması sonucunda ortaya çıkan Icywave adındaki cihaz, buzdolaplarının saatler içinde yaptığı soğutmayı 4 dakikaya indiriyor.
Hürriyet gazetesinden Ahmet Can'ın haberinde görüşlerine yer verilen Icywave İş Geliştirme Direktörü Cankut Bilir, fikrin, "İçecekleri 7 gün 24 saat soğutmaya gerek var mı?" sorusunda çıktığını belirtiyor.
YÜZDE 40 ENERJİ TASARRUFU
Bilir, "Icywave'in pazardaki soğutuculardan en büyük farkı hızlı bir şekilde maksimum düzeyde soğutma kabiliyetine sahip olması. Bu kabiliyet, zaman ve enerji tasarrufunu ön plana çıkarıyor ve böylece Icywave, sürdürülebilirlik açısından da dikkat çekiyor. Örneğin; plastik ve cam şişelerde soğutma süremiz 6 dakika iken metal kutulu içeceklerde bu süreyi 4 dakikaya kadar indirebiliyoruz. Bu sayede, içecekleri doğru derecede sunmayı da kolaylaştırmış oluyoruz. Sağladığı enerji tasarrufu ise yüzde 40'a kadar çıkıyor. İçecekler 4 ile 7 derece aralığında soğutulabilir ayrıca arzu edildiği takdirde içecek soğutma süresi uzatılıp, 2 dereceye kadar da içecekler soğutulabilir" dedi.
Icywave'in buzdolabının yerini alacak bir üründen ziyade, buzdolabına destek bir ürün olarak tanımladıklarını ifade eden Bilir, "Soğutma işlemini tamamen doğal yöntemlerle yapıyor. Ürünün haznesine su ekliyorsunuz ve bu su ile soğutma işlemini gerçekleştiriyor. İlk açılışta 30-45 dakikada hazır hale geliyor ve sonrasında art arda hızlı bir şekilde soğutma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Soğutma işlemini tamamladığı andan itibaren ise bekleme moduna geçerek enerji tüketimi de yapmıyor" dedi.
Bilir, ürünlerin bireysel kullanımda yat ve karavan sahipleri için, kurumsal tarafta ise içecek satışı yapan bayiler ve restoranlar için soğutma hızı, kapladığı alan ve sağladığı elektrik tasarrufu ile de tercih nedeni olduğunu belirtti.