Rus siber güvenlik firması Kaspersky, ABD'deki faaliyetlerini sonlandıracak

Rus anti-virüs yazılımı üreticisi Kaspersky, ABD hükümetinin güvenlik endişeleri nedeniyle ülke genelindeki faaliyetlerini 20 Temmuz'dan itibaren kademeli olarak sonlandıracağını açıkladı.

Haberler 16.07.2024 - 10:06

Rus anti-virüs yazılım üreticisi Kaspersky Labs, Biden yönetiminin şirketin ülkedeki satışlarını engelleme planlarını açıklamasından yaklaşık bir ay sonra Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 20 Temmuz'dan itibaren ABD'deki faaliyetlerini kademeli olarak sonlandıracağını söyledi.

Kaspersky, günün erken saatlerinde "ABD müşterileri için satın alma yapılamadığı" gerekçesiyle tüketicilerin web sitesinden herhangi bir ürün satın almasına izin vermedi.

Geçtiğimiz ay ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Rusya'nın siber güvenlik şirketi üzerindeki etkisinin yarattığı güvenlik risklerini gerekçe göstererek Kaspersky tarafından üretilen anti-virüs yazılımlarının ülkede satışını engelleme planlarını açıklamıştı.

Hükümet ayrıca Haziran ayında Kaspersky'nin iş geliştirme müdürü, operasyon müdürü, hukuk müdürü ve kurumsal iletişim müdürü de dahil olmak üzere üst düzey yöneticilerine siber güvenlik risklerini gerekçe göstererek yaptırım uygulamıştı.

ABD hükümetinin Kaspersky yazılımının gelen satışlarına getirdiği ve yazılım güncellemelerinin indirilmesini, ürünün yeniden satışını ve lisanslanmasını engelleyen yeni kısıtlamalar 29 Eylül'de yürürlüğe girecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.