NASA'yı hackledi: Sadece teşekkür mektubu aldı

Sosyal medyada "7h3h4ckv157" adıyla bilinen bir siber güvenlik uzmanı, NASA'nın sisteminde güvenlik açığı tespit etti. ABD'li uzay ajansı, sistem açığını kendilerine bildiren hackera teşekkür mektubu yolladı.

Haberler 27.09.2024 - 16:30

Sosyal medyada " 7h3h4ckv157" takma adıyla bilinen bir siber güvenlik uzmanı, ABD'li uzay ajansı NASA'nın sisteminde güvenlik açığı tespit etti.

Yaşanan gelişmelerin ardından, yetkilileri bilgilendiren hackera NASA tarafından mektup yollandı.

"TEŞEKKÜR MEKTUBU"

Hacker, X/Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "NASA'yı (tekrar) hackledim ve onlara bazı güvenlik açıklarını bildirdim. Daha bugün, açıkları kapattıktan sonra onlardan bu teşekkür mektubunu aldım!" ifadeleri yer aldı. 

Bu mektubun detaylarında ise NASA'nın Güvenlik Açığı İfşa Politikası adına bağımsız bir güvenlik araştırmacısı olarak gösterdiği çabadan dolayı teşekkür edildi. 

Ancak sosyal medyada bazı kullanıcılar bu durumda NASA'nın "cimri" davrandığını ve sistem açığını tespit eden hackerı bir teşekkür mektubuyla geçiştirmemesi gerektiğini düşünüyor.

Ayrıca 7h3h4ckv157 takma adıyla bilinen hackerın, NASA sistemlerinde daha önce de bazı açıkları tespit ettiğini ve bunları kuruma bildirdiği vurgulandı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.