Günlük kalsiyum ihtiyacı için tüketilmesi gereken yarım litre sütün, 5 kilogram ete, 6 kilogram patatese, 8,5 kilogram elmaya bedel olduğu belirtildi.
Sütten alınan kalsiyumun diğer gıdalardan alınanlara göre daha sağlıklı, sindiriminin de daha kolay olduğunu belirten Balıkesir Üniversitesinden Gıda Mühendisi Doç. Dr. Reyhan İrkin, bir insan için gerekli kalsiyum için günde 2 bardak inek sütünün yeterli olacağını ifade etti.
Sütten alınan kalsiyumu diğer gıdalardan almak için bunların çok yüksek miktarlarda tüketilmesi gerektiğine dikkati çeken İrkin, "İhtiyaç duyulan kalsiyum için yarım litre süt yerine 5 kilogram et, 1,5 kilogram havuç, 6 kilogram patates, 8,5 kilogram elma veya 2,5 kilogram ekmek tüketilmesi gerekir ancak bu mümkün değil. Hem sindirilebilirlik hem de tüketilebilirlik açısından süt daha iyi bir kaynak" dedi.
Günlük olarak bir kişinin alması gereken kalsiyum miktarının büyüme çağı, emzirme ve gebelik dönemi hariç yaklaşık 800 miligram olduğunu dile getiren İrkin, yarım litre sütte de 500-625 miligram kalsiyum bulunduğunu kaydetti.