Simit kanser mi yapıyor?

Lezzetiyle ünlenen Ankara simidinin yapımında pekmez yerine kullanılan yanık şekerin, kanser riskini arttırdığı iddia edildi.

Haberler NTV Haber 27.07.2009 - 10:44

Diğer simitlerden daha lezzetli olduğu için sevilen Ankara simidi için ortaya çıkan iddia, simit severleri üzecek türden.

Antalya Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Mükremin Asil, simit üretiminde bazı işletmelerin maliyeti düşürmek için insanların sağlığını hiçe saydığını öne sürdü.

Simitlerde kızarmış rengin pekmez kullanılarak sağlandığını söyleyen Asil, "Ancak yaptığımız araştırmalarda, maliyeti düşürmek için pekmez yerine daha ucuz bir yöntem olan yanık şeker kullanıldığını belirledik. Yakılan şekerin ise kanserojen etkisi bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkarıldı" şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.