Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağının ileriki yaşlarda çıkabilecek kemik sorunlarını önlediği ortaya çıktı.
Kalp sağlığı ve kanser hastaları için yararlı olduğu bilinen meyve, sebze, balık ve zeytinyağı gibi ürünleri içeren Akdeniz mutfağı, yapılan araştırmalara göre kemik yapısını da güçlendiriyor.
İspanya'da, 55 ile 80 yaşları arasında 127 kalp hastası ile yapılan araştırmada hastalara farklı beslenme programları uygulandı.
Araştırma sonuçlarına göre; sadece iki yıl süreyle Akdeniz mutfağına uygun beslenen hastaların kemik yapılarında gelişme görüldü.
Girona'daki Dr. Josep Trueta Hastanesi'nden Dr. Jose Manuel Fernandez-Real, "Zeytinyağı tüketiminin osteoporozu engellediği biliniyordu fakat bu araştırma ile insanlar üzerindeki etkisi açıkca görüldü" açıklamasını yaptı.
Omega-6 yağını içeren zeytinyağının, kan basıncını düşürmesi, kalp krizi riskini azaltması, damar fonksiyonlarını çalıştırması ve hafıza kaybına engel olması acısından Alzheimer hastalığına yararlı olduğu da biliniyor.
Kalp sağlığı ve kanser hastaları için yararlı olduğu bilinen meyve, sebze, balık ve zeytinyağı gibi ürünleri içeren Akdeniz mutfağı, yapılan araştırmalara göre kemik yapısını da güçlendiriyor.
İspanya'da, 55 ile 80 yaşları arasında 127 kalp hastası ile yapılan araştırmada hastalara farklı beslenme programları uygulandı.
Araştırma sonuçlarına göre; sadece iki yıl süreyle Akdeniz mutfağına uygun beslenen hastaların kemik yapılarında gelişme görüldü.
Girona'daki Dr. Josep Trueta Hastanesi'nden Dr. Jose Manuel Fernandez-Real, "Zeytinyağı tüketiminin osteoporozu engellediği biliniyordu fakat bu araştırma ile insanlar üzerindeki etkisi açıkca görüldü" açıklamasını yaptı.
Omega-6 yağını içeren zeytinyağının, kan basıncını düşürmesi, kalp krizi riskini azaltması, damar fonksiyonlarını çalıştırması ve hafıza kaybına engel olması acısından Alzheimer hastalığına yararlı olduğu da biliniyor.