UNESCO korumasındaki Gaziantep lezzetleri
Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep, Türkiye'nin en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor.Fotoğraflar : Only Travel Marketing / Sarp Özkar
Haberler ntv.com.tr 09.02.2016 - 11:09 Son Güncelleme : 09.02.2016 - 11:15
-
İŞTE GAZİANTEP MUTFAĞI
Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" giren Gaziantep, Türkiye'nin ve dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor.
İşte Gaziantep mutfağından en lezzetli örnekleri. Fotoğraflar : Sarp Özkar (Only Travel Marketing)
-
-
UYARI: KARNINIZ AÇKEN BU FOTOĞRAFLARA BAKMAYIN!
Gaziantep mutfağında tatlı yapılırken Antep fıstıklarını elle homojenize olrak dağıtmak ayrı bir sanat dalı. -
BAKLAVA
Baklavanın şerbeti döküldüğünde cızır cızır çıkan ses, sade yağın o enfes kokusu ortama yayılıyor -
-
BEYRAN ÇORBASI
Beyran çorbasını arzu edenler acısız, sarımsaksız da sipariş edebiliyorlar. -
METANET LOKANTASI
Beyran deyince ilk akla gelen yer Metanet Lokantası, sabah 10.00'da bile iğne atsan yere düşmez. -
-
KEMİK SUYU İLAVELİ
Beyran'a ocak üzerinde en son kemik suyu ilave ediliyor, sonrasında servise çıkarılıyor. -
ÇEŞİT ÇEŞİT BAKLAVA
Birbirinden leziz baklavalar 53 TL'den başlayan kilo fiyatları ile satılıyor. -
-
YAĞLI PARÇA
Bu lezzetin ismi yağlı parça, mutlaka deneyin. -
ÇELEBİOĞULLARI ATÖLYESİ
Çelebioğulları atölyesinde baklavanın yufkasını incecik açıyorlar ve parçalanmaması için dikkatli çalışıyorlar. -
-
MİLLİ TATLI
Çelebioğulları baklavanın, özel çalışması... -
ÇITIR ÇITIR LEZZET
Çıtır çıtır baklavalar, tereyağ sayesinde o kadar hafif ve leziz ki... -
-
'KATMER'SİZ OLMAZ
Farklı bir katmer yemek isteyenler Zekeriya Usta sonrası Orkide'de soluğu almalılar. -
NESİLDEN NESİLE
Efsanevi Katmerci Zekeriya Usta kasada, oğlu Mehmet Usta'yla... -
-
KATMER KATMER LEZZET
Evlere paket servis de yapılıyor, hızla sıcak sıcak ulaştırıyorlar katmerleri. -
FİRİK PİLAVI
Firik pilavı, buğdayların yakılarak yapıldığı karakteristik bir yemek. -
-
SERGİDE TATLILAR
Fıstık ezmesi ve baklavalar son olarak tezgahta tüketicilerin görücüsüne çıkarılıyor. -
İŞİN SIRRI ŞERBETTE
Gaziantep baklavasının doğal şekerle yapılmış şerbetini dökmek de ayrı bir ustalık istiyor. -
-
ELMACI PAZARI
Gaziantep Elmacı Pazarının dışarıdan görünümü -
AHMET BEYİN YEMEKLERİ
Gaziantep yemek sanatının ustası Ahmet Bey, MUSEM'de kendi elleri ile leziz yemekler hazırlıyor. -
-
BAHARAT CENNETİ
Gaziantep'e gelmişken binbir çeşit baharatın bulunduğu dükkanları ziyaret edip, alışveriş yapabilirsiniz. -
BAHARATÇIYA UĞRAYIN
Gaziantep'e yolu düşenler Elmacı Pazarına mutlaka uğrayın. -
-
MEŞHUR KURU DOLMALAR
Gaziantep'in meşhur acur, kabak, domates kuruluk dolmaları. -
ESNAFLIK BİR GELENEK
Gaziantep'te servis yapan personel o kadar sıcakkanlı ve misafirperver ki, anlatılmaz yaşanır. -
-
KOÇAK'TA TATLI
Gaziantep'te servis yapan personel o kadar sıcakkanlı ve misafirperver ki, anlatılmaz yaşanır. -
USTADAN ÇIRAĞINA...
Güleryüzlü, çalışkan gençler işin ustalığını Zekeriya Ustalarından öğrenmişler. -
-
HALİL USTA
Halil Usta'da soslu-terbiyeli küşleme ve sade lokum gibi küşleme keyfi. -
HER AN KALABALIK
Halil ustanın dükkanı o kadar kalabalık ki, ustalar arı gibi çalışıp kebap yetiştiriyorlar. -
-
KÖY KAYMAĞI
Hazırlanan tepsilere, köyden temin edilen hakiki köy kaymakları yufkalar üzerine özenle sürülüyor. -
TAHMİS KAHVESİ
İki katlı tarihi Tahmis kahvesinde, üst katta aile salonu bulunmakta. -
-
ŞÖBİYET
İri parçalı bol fıstıklı, şöbiyet tepsisi. -
NOHUT DÜRÜM
İsteyene acılı ve kimyonlu nohut dürüm. Yeşil biber ve soğanı da ilave ettiniz mi, parmakla birlikte -
-
CİĞER LEZZETİ
Karaciğer ve Akciğer'den yapılan leziz mi leziz Ciğer kavurma. -
SOKAK LEZZETİ
Katmerci Zekeriya Usta'nın oğlu Mehmet Bey kendi elleri ile servis yapıyor. -
-
ORKİDE PASTANESİ
Murat Usta Orkide Pastanesi'nin katmerlerini yapıyor. 35 yıldır bu mesleğin erbabı. -
KATMER KATLAMA
Katmerin fırına verilmeden önce, katlanma işlemi yapılıyor. -
-
TIKLIM TIKLIM
Kebap biter, dükkan kapanır. Bunu bilen lezzet ustaları, lokantayı hınca hınç dolduruyor. -
SİMİT KEBABI
Kebapçı Halil Usta'nın leziz simit kebabı ve salatası. -
-
KOÇAK BAKLAVA
Koçak baklavanın şöbiyeti çok leziz. -
ERÇELEBİ'DE KÜNEFE
Kömürde pişen leziz künefe Erçelebi'de yenir. -
-
ALTIN FISTIK
Köy kaymağı sürülen yufkaların üzerine, altın fıstık namı diğer kuşboku fıstığı serpiliyor. -
KAHVALTIDA BEYRAN
Kuzu haşlama, pirinç, sarımsak ve kemik suyundan yapılan Beyran, Gaziantep kahvaltılarının değişmezi... -
-
KÜŞLEMECİ MEHMET USTA
Küşlemeci Mehmet Usta'nın salataları da son derece lezzetli. -
FINDIK LAHMACUN
Küşlemeci Mehmet Usta'da sarımsaklı fındık lahmacunlar ve ustası. -
-
KEBAPLAR KÖMÜRDE
Küşlemeci Mehmet'in Usta'nın leziz kebapları kömür ateşinde pişerken... -
KÜNEFE İLE SOĞUK SÜT
Gaziantep'te kömürde pişen sıcacık künefe, soğuk süt ile çok daha lezzetli oluyor. -
-
MENENGİÇ KAHVESİ
Leziz menengiç kahvesinin kavrulmuş ve ham hali... -
HER ŞEY GAZİANTEP İÇİN
Mehmet Usta son derece misafirperver "öncelikle Gaziantep kalkınsın, her şey Gaziantep için" diyor. -
-
BU OCAKTA DEMLİ ÇAY
Menengiç kahveleri, demli çaylar işte bu ocakta hazırlanıyor. -
EĞİTİMİ DE VAR
MUSEM, Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinde yöre lezzetlerini yerinde öğrenebilirsiniz. -
-
DÜRÜMCÜ RECEP USTA
Nohut Dürüm ve Ciğer Kavurma, Dürümcü Recep Usta'da yenir. -
TIRNAKLI PİDEDE SERVİS
Nohut dürümün orijinali sade olması, üzerine yeşillik, tırnaklı pide içinde... -
-
LEZZETİN SIRRI ÖZENDE
Özenle hazırlanmış yufkalar tepsilere seriliyor. -
MÜDAVİMLERİN YERİ
Sabah, akşam ne zaman uğrarsanız uğrayın, müdavimleri kafeyi dolduruyor. -
-
İŞİN SIRRI TAŞ FIRINDA
Sıra baklavaları fırına vermeye geldi, Gaziantep baklavasının sırrı Taş fırında yapılması. -
ERÇELEBİ'NİN ÖZEL LEZZETİ
Süt Kadayıfı Erçelebi'nin en leziz tatlılarından biri, yanında soğuk süt ile. -
-
MUTLAKA DENEYİN
Süt kadayıfı gerçekten efsane bir lezzet, mutlaka deneyin. -
ŞEHİT MUHTAR CADDESİ
Şehir Muhtar Caddesi Gaziantep'te en ünlü baklavacıların sıralandığı bir cadde. -
-
ARADIĞINIZ HER ŞEY BURADA
Şöbiyetten, fıstık dolamaya ne ararsan burada... -
LEZZET VE EĞLENCE BİR ARADA
Tahmis kahvesinde, gündüz vakti de olsa eğlenceli bir ortam sizi bekliyor. -
-
BAKLAVANIN SIRRI
Titiz ellerde incecik açılmış hamurlar, Gaziantep baklavasının en önemli sırlarından. -
USTALARIN KONSANTRASYONU
Tüm ustalarda müthiş bir konsantrasyon hakim, yanında biri olduğunun farkına bile varmıyorlar. -
-
BAKLAVA İLE AŞK
Ustalar, baklavayı yaparlarken o kadar dikkatliler ki, sanki baklava ile aralarında bir aşk var. -
KAHVESİ BİR BAŞKA
Yabani fıstık ağacı olarak bilinen Menengiç'ten yapılan kahveler çok leziz -
-
ZERDE TATLISI
Yemek üzerine zerde tatlısı iyi gider. -
TECRÜBEYLE GELEN LEZZET
Yıllardır bu mesleğe gönül vermiş ustaların elinde lokum gibi kebaplar hazırlanıyor. -
-
YUVALAMA ÇORBASI
Yuvalama çorbası, Gaziantep mutfağı dendiğinde ilk akla gelen lezzetlerden. -
ŞİFALI BAHARAT
Zahter hem çayı yapılan, hem de zeytinyağı ile yendiğinde şifa veren bir baharat. -