Super Bowl devre arası şovunda diz çöken Eminem'e NFL'den yanıt

ABD'nin en büyük spor organizasyonlarından Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'un devre arası şovunda sahne alan Eminem, diz çökme hareketiyle büyük ses getirdi. Şarkıcının protesto amaçlı yaptığı söylenen hareket için NFL'den açıklama geldi.  

Haberler ntv.com.tr 15.02.2022 - 11:02 Son Güncelleme : 15.02.2022 - 11:45

  • 1

    2022 Super Bowl'un merakla beklenen devre arası şovu önceki gece rap, hip-hop ve soul müziğin önde gelen isimlerini bir araya getirmişti.

    Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Sean Forbes ve Warren Snipe'tan oluşan dev kadronun hip-hop dolu performansı seyircilerden tam not almıştı.

  • 2

    Ünlü rap şarkıcısı Eminem, Los Angeles’taki SoFi Stadyumu'nda yapılan maçın devre arası şovunda en dikkat çeken isim olmuştu. 49 yaşındakli Amerikalı rap şarkıcısı, sahnede, ırkçılık karşıtı protestoların sembolü Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick'e, diz çökerek selam yollamıştı.

  • 3

    Eminem'in performans sonunda diz çökmesi sosyal medyanın gündemine oturmuş, şarkıcının Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) ırkçılığa karşı diz çökme hareketini yasaklamasını protesto için diz çöktüğü söylenmişti.

  • 4

    Ortaya atılan bir söylentiye göre, NFL, Eminem’in diz çökmemesini istedi, ancak şarkıcı bu isteğe olumsuz yanıt vererek kendi istediğini yaptı.

  • 5

    NFL sözcüsü Brian McCarthy, ESPN’e yaptığı açıklamada, “Bu hafta pek çok provada şovun tüm öğelerini izledik ve Eminem’in bu hareketi yapacağının farkındaydık” dedi. McCarthy, böylece Eminem’e hiçbir müdahalede bulunmadıklarını da ifade etmiş oldu.

  • 6

    Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick, polis şiddetini ve sosyal adaletsizliği protesto etmek için 2016’da Ulusal Marş esnasında diz çökmüştü. Kaepernick, o yıldan bu yana artık futbol oynamıyor.

  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.