İngiliz kraliyet ailesinin bilinmeyenleri

Üçüncü çocuklarını bekleyen Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Prens William’ın saray hayatında kapalı kapılar ardında neler yaşanıyor? İşte bebek bezini kimin değiştirdiğinden doğum yöntemlerine kadar İngiltere kraliyet ailesinin sırları...

Haberler 07.03.2018 - 16:50 Son Güncelleme : 07.03.2018 - 16:53

  • 1

    Kate Middleton ve Prens William'ın üçüncü çocuğu nisan ayında aileye katılacak. Bütün dünyanın ilgisi ve merakı İngiliz kraliyet ailesinin önümüzdeki nisan ayında dünyaya gelecek olan yeni bebeğinde. Peki kraliyet ailesi üyelerinin bebekler ve doğumla ilgili uyması gereken kurallar ve ilginç gelenekler neler? İşte bebek bezinden doğum yöntemlerine kadar İngiliz kraliyet ailesinin "bebek sırları".

  • 2

    Hürriyet'in haberine göre, kraliyet ailesine yeni bir bebek katıldığında bu konuda önce Kraliçe Elizabeth bilgilendiriliyor. Ondan sonra da bir tellal aracılığıyla mutlu haber halka duyuruluyor. Bunun ardından da bebek şerefine Londra Kulesi'nden 62 adet top atışı yapılıyor.

  • 3

    Kate Middleton'ın iki bebeğini de dünyaya getirdikten sonra çekilen ilk fotoğraflarını hatırlıyorsunuz değil mi? Genç anne her iki defasında da son derece bakımlı görünüyordu. Hem de tepeden tırnağa, saçından makyajına. Öyle ki kızını dünyaya getirdikten sonra pek çok kişi aslında bebeğin haftalar önce doğduğunu ileri sürmüştü. Hatta, bebeği Middleton yerine başka birinin dünyaya getirdiğini ileri sürecek kadar olayı abartanlar da olmuştu. Oysa gerçek bambaşka. Çünkü kraliyet ailesinin kadınlarının doğumdan sonra bakımlı bir şekilde kamuoyu karşısına çıkması onlardan beklenen bir durum. Canlarının yanması ve yorgun olmaları bile bu gerçeğe değiştirmiyor.

  • 4

    Bir başka konu da bebeğin cinsiyetiyle ilgili. Kurala göre anne ve babaların bebeklerinin cinsiyetini asla ve asla doğum anına kadar halka açıklamaması gerekiyor. Hatta birçoğu kendileri de bebeklerinin kız mı erkek mi olacağını dünyaya gelene kadar bilmiyor. Kate Middleton, ikinci bebeğinin kız olacağının ipuçlarını giysileriyle vermişti ve onu dikkatle takip eden birçok kişi bebeğin cinsiyetini tahmin etmişti. Hatta söylentilere göre bu davranışı yüzünden Kraliçe Elizabeth tarafından cezalandırılmıştı.

  • 5
    Bu arada Kraliyet ailesinde her ne kadar son zamanlarda artık bu anlayış terk edilmiş olsa da erkek bebek takıntısı vardı. Gelelim bu konuda anlatılan tüyler ürpertici olaylara.
  • 6
    Eskiden dış etkenlerin hamilelik sırasında çocuğun cinsiyetine etkisi olduğuna inanılırdı. 15. yüzyılda, 7. Henry'nin annesi Margaret Beaufort'un bu sebepten ötürü hamileliği boyunca bir odaya kapatıldığı ve içeri ışık girmemesi için anahtar deliğinin bile kapatıldığı yazar tarih kitaplarında. Işığın ve ısının kız çocuk getirdiğine inanılan dönemlerde kraliçe bile olsanız bu kurallardan kaçamıyordunuz.
  • 7

    Peki doğum sırasında neler oluyor? Geçmişten başlayarak anlatalım: Sonuçta geleceğin kralı doğabilir o yüzden herkes merak etmekte haklı diyebilirsiniz ama ebelerin, doktorların, yardımcı kadınların ve bazı saray görevlilerinin doğum sırasında orada olmalarının sebebi ölü doğabilecek bir bebeğin başkasıyla değiştirilerek hanedanın tehlikeye atılmasını önlemek olduğunu söylememize izin verin. Bu âdetin zirve yaptığı yıllar Katolik Kral 2. James'in dönemine denk gelir. James'in oğlu Edward Francis doğana kadar bütün çocukları ölü doğar ve bu durum bir Katolik olan kralı Protestan çevrelerde küçük düşürür. James de doğum odasına 40'tan fazla gözlemciyi alarak kendisinin ve eşinin sağlıklı birer Katolik olduklarını kanıtlamak istemiştir.

  • 8

    Elbette artık doğumlara modern tıbbın tüm inceliklerini bilen doktorlar giriyor. Ancak yine de kraliyet ebeleri de doğum yapan kraliyet ailesi mensubunun yanından ayrılmıyor. Bu durum, Kate Middleton için de geçerliydi. Düşes doğum yaparken yanında doktorların yanı sıra özel eğitimli kraliyet dadıları da hazır bulundu.

  • 9

    Bütün Kraliyet ailesi bebekleri St. Mary Hastanesi'nin özel bölümünde doğum yapıyor. Aslında Prenses Diana'ya kadar bütün kadınlar kendi saraylarında doktor ve ebelerin yardımıyla doğum yapıyordu. Ancak Diana iki bebeğini de St Mary Hastanesi'nin Lido kanadında dünyaya getirdi. Kate Middleton da kayınvalidesinin geleneğini sürdürdü. İki bebeğini de burada dünyaya getirdi. Ancak önümüzdeki nisan ayında dünyaya gelecek yeni bebeğini evde doğuracağı söyleniyor.

  • 10
    İngiliz kraliyet ailesine yeni bir bebek katıldığı zaman en çok merak edilen konulardan biri de bebeğin bezinin nasıl olacağı ve kimin tarafından değiştirileceği.
  • 11
    Elbette diğer tüm kraliyet ailesi üyeleri gibi Kate Middleton ve Prens William'ın da çocuklarıyla bu işle görevli olan dadı ilgilenecek. Ancak, özellikle de bebeğin aileye katıldığı ilk dönemlerde Kate Middleton ve Prens William'ın da bu işle ilgilenmesi gerekiyor. Cambridge Düşesi unvanı taşıyan Middleton, doğumdan sonra bir süreliğine görevlerinden uzaklaşıp "izine çıkacak." Bu arada da bebeğiyle ilgilenecek. Çiftin ilk çocuğu Prens George'un doğumundan kısa süre önce Prens William'ın bu iş için gönüllü olduğu konuşulmuştu.
  • 12
    Bu arada bir başka konu da bebekler için hangi tür bez kullanılacağı. Ailede geçerli olan kurala göre kraliyet bebekleri için iç çamaşırı şeklinde bez kullanma geleneği vardı. Ancak bu geleneği Prens William ve Prens Harry'nin annesi Lady Diana bozdu ve tıpkı halktan bebekler için kullanılan normal çocuk bezlerinden kullanmaya başladı.
  • 13

    Aslına bakılırsa bütün bebeklerin anne sütüyle beslenmesinde büyük fayda var. Fakat kraliyet ailesi anneleri için bu çok daha önemli bir konu. Genç annelerin bebeklerini bu şekilde beslemesi gerekiyor. Peki bu bir gelenek mi? Hem evet, hem hayır! Kraliçe Elizabeth anne oluncaya kadar kraliyet kadınlarının bebeklerini anne sütüyle beslemesi pek uygun karşılanmıyordu. Ancak Kraliçe Elizabeth, tüm çocuklarını kendi sütüyle besledi ve ondan sonra da bu bir gelenek haline geldi.

  • 14

    Gelelim kraliyet ailesinin dadılarına... Elbette hepsi özel olarak seçiliyor ve denetimden geçiyor. Ama bu kadar değil. Kraliyet ailesinin bebeklerine bakan dadıların güvenlikle ilgili konularda da bilgi sahibi olması. 

  • 15
    Dadıların usta birer şoför olması, hatta güvenli sürüş teknikleri konusunda deneyimli olması ve aynı zamanda savunma sporları yapabiliyor olması gerekiyor. Kraliyet ailesinin bebeklerine bakan dadıların dövüş sanatları ve defansif sürüş konusunda eğitiliyorlar.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.